Yamaha razkrila električni skuter s hitro zamenljivimi baterijami Gogoro - E-vozila

Yamaha razkrila električni skuter s hitro zamenljivimi baterijami Gogoro

Yamaha je pravkar predstavila svoj novi električni skuter, Yamaha EC-05. Ustanovljen je bil iz partnerstva s tajvanskim podjetjem Gogoro, ki se ukvarja z električnimi skuterji.


Električni skuter Yamaha EC-05

Nova Yamaha EC-05, predstavljena pred nekaj dnevi, je rezultat skupnega prizadevanja Yamahe in Gogora.

Oba sta lani oblikovala partnerstvo s ciljem vključitve pogonskega sklopa Gogoro v električni skuter Yamaha.vZdaj smo dobili prvi pogled na sadove tega partnerstva v obliki Yamahe EC-05.

Skuter je oblikoval Yamaha, medtem ko so skoraj vsi notranji deli sestavljeni pri Gogoro. Kot tak, se pričakuje, da ima podobne specifikacije kot Gogoro 2 električni skuterji.

Končne lastnosti modela Yamaha EC-05 še niso bile objavljene. Največja hitrost bo verjetno v razponu 85-95 km / h, skuter pa bo verjetno sposoben voziti preko 100 km z dvema Gogoro akumulatorjema.

Gogoro je morda najbolj znan po zamenljivih baterijskih paketih in polnilnih postajah. Skuterji podjetja Gogoro imajo dva akumulatorska paketa z visoko zmogljivostjo. Baterije se lahko napolnijo doma ali zamenjajo v eni od več kot tisoč izmenljivih postaj za baterije, ki se razširjajo po Tajvanu. Gogoro je pred kratkim izboljšal energijsko gostoto svojih akumulatorskih baterij s prehodom na 2170 Li-ionske celice.

Yamaha EC-05 je trenutno predvidena za začetek dobave v avgustu. Na začetku bo na voljo samo v Tajvanu, čeprav to ne pomeni, da druge države ne bodo imele dostopa. Električni skuterji podjetja Gogoro so se razširili po Evropi v programe za izmenjavo skuterjev. Podjetje tudi aktivno raziskuje partnerstva, kar kaže, da bi se skuterji lahko širili globalno prej, kot bi si lahko mislili.

Yamaha EC-05 je samo zadnja v seriji električnih vozil, ki jih je dosegel Yamaha. Družba je pred kratkim sklenila partnerstvo s Hondo, Kawasakijem in Suzukijem, da bi olajšala oblikovanje standarda za zamenljive akumulatorske električne motorje. In delo podjetja z električnimi motorji se ne konča. Nedavno odkriti patenti kažejo, da je podjetje delalo tudi na svojem električnem motorju. Električni Yamahin R1-motocikel je mogoče videti v različnih fazah razvoja.

Vir: electrek.co