Volvo predstavil električni trolej-bus za 150 potnikov - E-vozila

Volvo predstavil električni trolej-bus za 150 potnikov

Volvo je predstavil svoj najnovejši električni avtobus, popolnoma električni trolej-bus, ki bo na voljo v dveh dolžinah in bo sposoben peljati do 150 potnikov naenkrat.

Volvo 7900 Electric Articulated je najnovejši dodatek k seriji elektrificiranih avtobusov, ki združuje Volvo 7900 Electric, drugi električni avtobus v skupini. Volvo ima tudi več hibridnih in plug-in hibridnih avtobusov.


Volvo se ponaša z 7900 Electric Articulated, ki bo na ceste prinesel »višjo zmogljivost, manj hrupa in boljšo kakovost zraka«, saj je na UITP globalnem prometnem vrhu v Stockholmu predstavil omenjen avtobus. Novi avtobus temelji na prototipih, ki so bili od lanskega leta testirani v Gothenburgu na Švedskem.

Volvo 7900 Electric Articulated bo uradno predstavljen javnosti šele oktobra, vendar je Volvo že izdal nekaj podrobnosti. Avtobus bo dosegel dolžino 18 ali 18,7 m. Baterije se bodo napolnile preko postaj za hitro polnjenje na koncu poti in se bodo preko CCS polnile čez noč.

Predsednik Volvo Buses Håkan Agnevall je dejal:

    »Prehod na trajnostni javni prevoz poteka v mestih po vsem svetu. S tihimi električnimi avtobusi brez emisij, ki so opremljeni z naprednimi varnostnimi sistemi, lahko pomagamo mestom pri reševanju težav z emisijami, hrupom, zastojem in prometnimi nesrečami, da bi postali tisto, kar imenujemo ”zero cities”. V tem kontekstu je naše novo visoko zmogljivo električno prevozno vozilo zelo pomembno orodje. «

 

Volvo ni edini večji avtomobilski proizvajalec, ki je pred kratkim uvedel nov električni avtobus, saj je Hyundai pred nekaj tedni predstavil svoj prvi popolnoma električni avtobus z dvojnim pogonom. Ta avtobus bo sprejel okoli 70 potnikov.

 

Električni avtobusi so do sedaj naredili več za nadomestitev nafte kot električni avtomobili, avtobus za 150 oseb za javni prevoz pa bo v zvezi s tem naredil tudi kar nekaj.

 

Vir: electrec.co