Električni moped Tremel Zimmner - E-vozila

Električni moped Tremel Zimmner

Tremel Zimmner iz nemškega podjetja Tremel Engineering je v retro stilu oblikovan električni moped, z motorjem, ki doseže moč 3kW.

Leon Tremel, mladi ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Tremel Engineering, je načrte za moped pokazal še pred njegovo proizvodnjo.


Leon Tremel:
   ‘’Smo mlada ekipa z brezčasno oblikovalsko vizijo in želimo prinesti mobilnost v dvokolesnem sektorju še korak naprej v prihodnost. Z izbranimi materiali in sestavnimi deli želimo ustvariti in izdelati čudovit sodoben retro moped’’.

Električni mopedi v retro slogu so hitro rastoči trend, Tremel Zimmner pa je le zadnji v nizu lepih primerov.

Moped ne ponuja tradicionalnega vzmetenja, saj je vzmet vgrajena pod sedež. Togi okvir je zgrajen iz cevi iz nerjavečega jekla.

Na okvirju kolesa je baterija z močjo 1,6 kWh, ki omogoča dosega do 75 km. Vendar si ekipa upa, da bo domet podaljšala, saj bo ponudila do tri dodatne pakete baterij, ki jih je mogoče namestiti na moped.

Tremel Zimmner ima motor moči 3 kW (4 KM) vgrajen na zadnji strani. Zaradi evropskih predpisov o homologaciji lahko dosega hitrost, ki je največ 45 km / h.

Zaviranje je izvedeno s sprednjimi in zadnjimi hidravličnimi kolutnimi zavorami na 203 mm rotorjih. Regenerativno zaviranje je na voljo tudi z motorjem na zadnjih kolesih.

Skupina Tremel namerava prihodnji mesec začeti množično zbiranje denarja za financiranje produkcije vozila Tremel Zimmner.

 

Vir: electrek.co