e-vozila.si

Izjava o piškotkih

Za vse informacije v zvezi z uporabno piškotkov med brskanjem naših strani, se obrnite na naslednji naslov: info@pametni-mediji.si

Kaj je piškot (angl. Cookie)

Piškot je majhna datoteka, ki jo lahko namestimo na vašo napravo in nam omogoča, da vas prepoznamo in si vas zapomnimo. Poslana je na vaš brskalnik, kjer jo le – ta hrani na vašem trdem disku, tablici ali mobilni napravi. Ko ponovno obiščete naše strani, nam piškotki in sorodne tehnologije omogočajo, da avtomatsko pridobimo podatke in informacije, ter vam s tem nudimo boljšo uporabniško izkušnjo.

Kako uporabljamo piškotke ?

Mi uporabljamo piškotke v različne namene in na več načinov, da izboljšamo uporabniško izkušnjo, med drugim tudi in neomejeno na:

  • Si vas zapomnimo pri vpisu,
  • Razumemo, kako uporabljate našo stran,
  • Pokažemo članke, zanimive za vas,
  • Sodelujemo s partnerju da vam pokažemo relevantne oglase.

V končni fazi nam piškotki omogočajo da objavljamo novice, ki se berejo na naših straneh.

Druge organizacije tudi zbirajo uporabniške podatke na naših straneh, prav tako z uporabo piškotkov, označk in pikslov. Označke in piksli, znani tudi kot spletni stebri (web beacons), so tehnologije sorodne piškotkom, le da le – te pobirajo informacije skozi majhne, vdelane slike.

Uporaba piškotkov in sorodnih tehnologij omogoča ostalim organizacijam, da nam pomagajo pri analizi uporabnosti naše strani, merijo obiskanost in prikazujejo primerne oglase.

Piškotki, ki jih uporablja podjetje pametni-mediji in smart-ad se smatrajo kot “piškotki prve osebe”, medtem ko se piškotki, ki ji uporabljajo naši partnerji imenujejo “piškotki tretjih oseb”. Zaradi narave delovanja piškotkov, naše spletne strani ne morejo dostopati do piškotkov tretjih oseb, niti lahko naši partnerji dostopajo do podatkov v naših piškotkih.
Piškotke na naših straneh v grobe delimo na štiri tipe:

  • Osnovni – piškotki, ki so potrebni za osnovno delovanje naše spletne strani na vašo zahtevo,
  • Izvedbeni – piškotki, ki nam med drugim omogočajo da merimo obiskanost naših člankov,
  • Funkcionalni – piškotki, ki jih uporabljamo da si vas zapomnimo in prepoznamo oziroma hranijo vaše nastavitve,
  • Oglaševalni – piškotki, ki hranijo informacije o vašem obisku, katere vsebine ste si ogledali ter katerim povezavam ste sledili.

Kako lahko kontroliram piškotke:

Morate se zavedati, da sprememba privzetih nastavitev lahko vpliva na izgubo vsebin, mnogo ostalih strani ne bo delovalo pravilno oziroma bodo izgubili funkcionalnosti. Mi NE priporočamo, da ugasnete delovanje piškotkov na naši strani.

Večina brskalnikov sprejema piškotke avtomatsko, ampak vi lahko spremenite nastavitve vašega brskalnika da izbrišete piškotke oziroma izklopite avtomatsko sprejemanje, če to želite. Generalno, imate možnosti, da pregledate listo piškotov, ki jih stran uporablja, pobrišete vsakega posebej, blokirate piškotke tretjih oseb ali piškotke določenih domen, sprejemate vse piškotke, lahko ste tudi obveščeni kdaj je novi piškotek izdan oziroma zavrnjen. Obiščite nastavitve vašega brskalnika, da spremenite te nastavitve. Sledile naslednjih navodilom za vaš tip brskalnika:

Piškotki