Evropa: Harley sprejema prednaročila za električni motor LiveWire - E-vozila

Evropa: Harley sprejema prednaročila za električni motor LiveWire

Harley Davidson v Evropi sprejema naročila za svoj prvi popolnoma električni motor LiveWire. Ikonska blagovna znamka pričakuje, da bodo motorje začeli dobavljati strankam jeseni, zato priporočajo čim prejšnje naročilo zaradi omejene količine motorjev.

Če želijo stranke naročiti električno motorno kolo, morajo pri pooblaščenem prodajalcu LiveWire pustiti še nedoločen depozit, pravi Harley Davidson. Direktor trženja blagovne znamke Steve Lambert je doslej zabeležil “veliko zanimanje”, vendar ne bi komentiral, koliko enot je Harley dodelil evropskemu trgu.


Do sedaj so cene znane po Nemških trgih, kjer se cena e-motorja začne pri € 32.995. Spletno mesto LiveWire v  Združenem Kraljestvu ima tudi opcijo naročila, vendar od vas zahteva, da pustite svoje podatke za trgovca, kateri vas kasneje obvesti o ceni ipd. V ZDA so se prednaročila odprla januarja.

Serijska različica obljublja izboljšano območje 225 kilometrov v mestnem prometu in 142 kilometrov v kombiniranem ciklu z uporabo testnega postopka SAE J2982. Kolo pospeši od 0 do 100 km / h v 3,0 sekunde.

Podjetje se je ukvarjalo tudi s hitrim polnjenjem, e-motocikel pa ima CCS(kombiniran polnilni sistem) kot standard za polnjenje z enosmernim tokom z dodatnimi polnilniki stopnje 3, ki jih trenutno nameščajo na prodajnih mestih. Harley pravi, da polnjenje do 100% kapacitete baterije ne traja več kot eno uro. Baterijo sestavljajo celice Samsung SDI. Za polnjenje čez noč doma, se LiveWire povezuje preko integrirane povezave 1. stopnje.

In električni motor ni vse, kar je v Harleyju, ko gre za e-mobilnost. Na CES-u v januarju je podjetje predstavilo prototipe električnega skuterja in terenskega e-kolesa, ki so ga napovedali julija lansko leto. Tako kot pri LiveWire, si tudi Američani vzamejo čas za prodajo saj sta ta dva vozila predvidena za prodajo šele okoli leta 2021.

Število električnih motorjev Harley Davidson LiveWire so omejene, vendar blagovna znamka načrtuje, da bo do leta 2022 investirala med 130 in 160 milijonov evrov e-mobilnosti, kar je približno tretjina celotnega proračuna.

 

Vir: www.electrive.com