BMW praznuje 150.000 narejenih električnih avtomobilov i3 - E-vozila

BMW praznuje 150.000 narejenih električnih avtomobilov i3

Nemški proizvajalec avtomobilov BMW je v petek praznoval pomemben mejnik, saj je v letu 2013 izdelal 150.000 BMW i3 in pripravlja produkcijo iNext.

Popolnoma električni BMW i3 je bil proizveden v tovarni v Leipzigu in vodja tovarne Hans-Peter Kemser pravi, da je mejnik zgodba o uspehu za pionirski model električnih avtomobilov.


“Obletnica proizvodnje poudarja trajnostni uspeh našega BMW i3, na katerega smo zelo ponosni na lokaciji v Leipzigu,” je dejal Kemser, poroča nemška agencija Free Press.

BMW i3 je kljub temu, da je že nekaj let na trgu ostal priljubljen model avtomobila: v prvem četrtletju tekočega leta je i3 dosegel povečanje prodaje za 16,2 odstotka na 9.227 enot.

Od leta 2014 je model najbolje prodajano električno vozilo na svetu v tako imenovanem premijskem kompaktnem segmentu.

Dosleden nadaljnji razvoj pogonske tehnologije BMW E-Drive je verjetno prispeval k nadaljnjemu uspehu modela i3, z večjim dometom in velikostjo baterij, ki je sedaj dvakrat večja kot je bila, ko je bila prvič izdana na trgu – ko je bila opremljena z skromnimi 22,6 kW. Sedaj ima 42,2 kWh, kar mu omogoča domet do 260 km v normalnem delovanju.

Medtem ko električni motorji in strukturne komponente za i3 proizvajajo v BMV-jevi tovarni v Landshutu, so v tovarni Dingolfing na Bavarskem zgrajene druge komponente, vključno z visokonapetostnim akumulatorjem, e-prenosom in aluminijastim podvozjem.

Proizvajalec avtomobilov je nedavno razširil svoje e-mobilnost v tovarni v Dingolfingu in ustvaril dodatnih 2.000 delovnih mest, saj se pripravlja na naslednjo veliko električno ponudbo – futuristično in visoko avtomatizirano BMW iNext.

Direktorica Dingolfing Ilka Horstmeier je dejala, da bo vzdrževala položaj BMW-ja kot vodilnega v električni in avtomatizirani mobilnosti.

»Želimo in tudi bomo postali zmagovalec v tehnološki preobrazbi naše industrije. Še naprej bomo pionirirali prihodnje teme, kot sta e-mobilnost in avtonomna vožnja, «je dejala v izjavi.

V zvezi s tem je direktor obrata sporočil, da „bomo v naslednjih nekaj letih povečali število delovnih mest, tovarne v Dingolfingu, v proizvodnji sestavnih delov e-pogona – na skupno do 2.000“.

Tovarna BMW Leipzig je začela serijsko proizvodnjo marca 2005 in danes več kot 1.000 vozil dnevno izstopa s proizvodne linije, vključno z več kot 180 BMW i3, BMW i3s, BMW i8 Coupé in BMW i8 Roadster – vsa vozila z alternativnimi pogoni in karoserijami izdelane iz inovativne lahke konstrukcije.

Skupni obseg naložb v Leipzigu je trenutno več kot dve milijardi evrov in zaposluje več kot 5.300 zaposlenih.

 

 

Vir:https://thedriven.io