Električni skuter BMW C Evolution Scooter poskrbi za užitek pri vožnji - E-vozila

Električni skuter BMW C Evolution Scooter poskrbi za užitek pri vožnji


Dinamičen, okreten in inovativen.

Tako BMW opisuje svoj električni skuter C Evolution Scooter, ki po besedah podjetja poskrbi udobno in zabavno vožnjo. Z 94 Ah baterijo in privlačnim dizajnom C Evolution z razlogom pritegne pozornost.

Električni skuter z eleganco

C Evolution Scooter v dolžino meri 2190 mm ter v širino 947 mm. Skupna teža vozila znaša 445 kg. Z 35 L veliko shranjevalno prostornino nudi C Evolution dovolj prostora za večino voznikov. Za dodatno mero varnosti pri ustavljanju poskrbi ABS zaviralni sistem. Nova atraktivna barvna kombinacija kovinsko srebrne in električno zelene doda še piko na i pretanjeni obliki motorja.

Kako je z baterijo?

Močnejša baterija, osnovana na BMW i varianti, pripomore k lepim pospeškom. Motocikel do 50 km/h potegne v 2,8 sekunde, za stotico potrebuje še dodatne 4 sekunde. Deklarirana največja hitrost je 35 kW (48 KM) pri 4,650 U/min, deklariran največji navor pa 72 Nm.

Pri polnjenju 220 V / 12 A se baterija do 100 % napolni v 4 urah in pol, z AC hitrim polnjenjem pri 220 V / 16 A pa v 4 urah in 10 minutah. Z izbiranjem med različnimi načini vožnje lahko energijo regeneriramo tudi med vožnjo pri zaviranju in pospeševanju.

V Evropi ga je moč dobiti v dveh različicah

Prva različica z manjšim dosegom do 100 km in maksimalno hitrostjo 120 km/h je na voljo samo v Evropi za A1 licenco. Druga različica je, z dosegom 160 km in maksimalno hitrostjo 129 km/h, idealna tudi za vsakdanjo rabo.

V Nemčiji boste za električni skuter z manjšim dosegom odšteli okoli 13.000, za varianto z večjim dosegom pa nekaj čez 15.000 evrov.

 

Viri: