Avant2Go: najem električnega avta v Sloveniji - E-vozila

Avant2Go: najem električnega avta v Sloveniji

Avant2Go podjetje
Vir: Avant2Go

Avant2Go je slovensko podjetje, ki omogoča souporabo oziroma najem električnih avtomobilov.

Najem električnega avta je na voljo tako izkušenim voznikom električnih avtomobilov, kot vsem, ki vas električna vozila zanimajo, a še niste imeli možnosti, da jih preizkusite. Avant2Go sicer že par let uspešno deluje v Ljubljani, od lanskega poletja naprej pa lahko svojega električnega favorita najamete tudi v Murski Soboti, Kranju in Mariboru, pri čemer lahko izbirate med kompaktnimi modeli, kot so BMW i3, Nissan Leaf, Renault Zoe in Volkswagen e-Golf.


Zakaj izbrati Avant2Go?

Če razmišljate o električnih vozilih, pa ne veste, kje bi začeli, je Avant2Go dobro izhodišče za prvo vožnjo z električnimi avtomobili. In to brez dodatnih stroškov lastništva, vzdrževanja ali nakupa.

Uporaba Avant2Go vam tako omogoča:

  • prednosti uporabe EV brez stroškov lastništva,
  • plačilo le ob uporabi vozila,
  • najsodobnejša električna vozila za poljuben čas najema,
  • 24/7 h dostop do vozil na označenih lokacijah,
  • upravljanje s storitvami preko mobilne aplikacije.

Gorivo, vinjete, vzdrževanje ter zavarovanje so prav tako vključeni v ceno najema.

Kako deluje Avant2Go?

Za souporabo električnih Avant2Go se enostavno prijavite na njihovo spletno stran. Ob registraciji je potrebno plačati članarino (enkratni znesek). Električno vozilo se nato rezervira preko aplikacije, kjer izberete tip vozila, čas najema, lokacijo prevzema ipd.

Cena najema je odvisna od vrste modela, števila prevoženih kilometrov ter trajanja najema. Avant2Go aplikacija vam omogoča izračun okvirnih stroškov najema; zagotovo pa je najugodnejša uporaba EV med 18. ter 8. uro, ko velja nočna tarifa, ki je precej nižja od dnevne.

Storitve Avant2Go lahko uporabljate po celotni Sloveniji, le prevzem in vračilo morata biti opravljena na lokacijah Avant2Go. Vozilo je sicer možno vrniti na drugi točki, kot ste ga prevzeli.

Z Avant2Go vozili lahko brezplačno parkirate na vseh Avant2Go točkah.

Avant2Go tocke
Vir: Avant2Go

Kdo lahko uporablja Avant2Go?

Najnižja dovoljena starost za uporabo je 21 let z vsaj 1 leto veljavnim vozniškim dovoljenjem. Predhodne izkušnje z vožnjo električnih vozil niso potrebne. Prav v ta namen Avant2Go organizira izobraževanja, kjer dobite vse potrebne informacije za uporabo električnih avtomobilov.

V električnih vozilih ni dovoljeno prevažati hišnih ljubljenčkov. Ob morebitnem onesnaženju vozila zaradi prevoza živali je voznik dolžan poskrbeti za čiščenje notranjosti.

Najem električnega avta za podjetja

Električni avto lahko najamete preko podjetja, saj imajo pri Avant2Go imajo za podjetja pripravljene posebne pakete (GO500, GO1000 in GO1500). Ti se med seboj razlikujejo glede na vrednost in število uporabnikov. Kar je še boljše – v aplikaciji lahko izbirate, ali se avto uporablja za službene ali zasebne namene.

 

Viri: