Blacksmith električni motor ponuja 240 kilometrov dosega in zamenjavo baterije - E-vozila

Blacksmith električni motor ponuja 240 kilometrov dosega in zamenjavo baterije

Blacksmith Electric je tretja generacija prototipa električnega motorja, Blacksmith B2. Ali je to lahko cenovno ugoden motor, ki bo motoristom končno odpravil strah pred premajhnim dometom?

Indija se je zagotovo uvrstila v ospredje inovacij na področju električnih motorjev.


S težkimi novimi standardi za dvokolesna električna vozila, ki izključujejo motorje z notranjim izgorevanjem do leta 2025, številni indijski startupi ponujajo impresivne nove možnosti za električno motorno kolo.

Najnovejše je iz podjetja, znanega kot Blacksmith Electric. Njihov prvi električni model motornega kolesa, Blacksmith B2, pade nekje med roadster in cruiser.

Električno motorno kolo B2

Blacksmith B2 ne bo prišel prav za dirke, saj s svojimi petimi kilovati oziroma sedmimi konjskimi močmi pospeški ne bodo prav hitri. Prav tako je največja hitrost omejena na 120 kilometrov na uro.

Kjer je Blacksmith B2 odličen, je domet. Električno motorno kolo pakira baterije z dvojno zamenjavo. Enkratna baterija zadostuje za 120 km, dve bateriji pa domet podaljšata na 240 km. Blacksmith prav tako razvija postaje za zamenjavo baterij, ki omogočajo motoristom, da zamenjajo baterije na poti. Polnjenje je seveda možno tudi iz domače vtičnice.

Motorno kolo bo imelo vgrajeno GPS napravo proti kraji, prometne indikatorje, ki opozarjajo na bližnja vozila, ampak ta še čakajo na patent, in sistem umetne inteligence, čeprav še ni bilo sporočila o tem, kaj ta AI suite vključuje.

Proizvodnja je predvidena za leto 2020 z začetno ceno, predvideno v razponu od 4.000 do 5.000 USD. Medtem ko bodo zgodnji modeli na voljo le v Indiji, je v upanju, da bomo videli, kako se bo Blacksmith B2 čim hitreje razširil na mednarodni ravni.

 

 

Vir: electrek.co