Živahen električni skuter AppScooter iz Nizozemske za inteligentno uporabo - E-vozila

Živahen električni skuter AppScooter iz Nizozemske za inteligentno uporabo

Električni skuter AppScooter
Vir: Etergo

Etergo je nizozemsko podjetje, ki deluje v osrčju Amsterdama. Njihov cilj? Da skuterji na bencin postanejo stvar preteklosti.

Električni skuter AppScooter je njihov prvi korak v tej smeri. S kombiniranjem visoko kakovostnih materialov, varnosti in udobja želijo s svojim skuterjem dokazati, da je prihodnost pravzaprav električna.


Električni skuter z velikim dometom

Z AppScooter se lahko brez polnjenja peljete od Ljubljane pa skoraj do Prage. Z 240 km dosega električni skuter pomete z večino bencinske konkurence. Tudi pospeški niso slabi: od 0 do 45 km/h AppScooter potegne v 3,9 sekunde. Prtljažnik zdrži do 60 L prtljage.

Začetna cena? 3,399 €.

Po besedah podjetja potrebuje skuter manj vzdrževanja kot njegovi sorodniki na bencinski pogon. Z uporabo diagnostičnega sistema lahko Etergo na daljavo identificira potencialne probleme ter določi datum pregleda. Zaradi modularnega dizajna je servis AppScooterja zelo hiter.

Specifikacije

 

Električni skuter AppScooter dimenzije
Vir: Etergo

AppScooter v višino meri 1155 mm, v širino 700 mm, v dolžino pa 1345 mm brez koles. Teža baterije je 7,5 kg na modul, medtem ko skuter tehta 74 kg.

Skuter je opremljen s hidravličnimi disk zavorami, 12” aluminij lita platišči na kolesih, AC brezkrtačnim motorjem ter 1155Wh baterijami z maksimalno polnilno močjo 600 W.

AppScooter prvi električni skuter z integriranimi aplikacijami

Kaj to pomeni? Skuter vsebuje vgrajeni 7 palčni zaslon na dotik z Android operacijskim sistemom. Preko Bluetootha lahko skuter povežete tako z iOS kot Android pametnimi telefoni. Skuter se prav tako lahko poveže z internetom, tako da ga lahko posodobite na daljavo. Če gremo še stopnjo višje – skuter je sposoben predvajati glasbo in video ter navigacijo.

Vgrajeni zaslon na dotik deluje tudi v dežju in ko nosite rokavice. Zaradi varnosti določene funkcije med vožnjo niso na voljo.

Za zdaj na voljo v 10 državah

AppScooter žal še ni mogoče naročiti v Slovenijo, ga pa lahko zato dobijo naši sosedi v Italiji in Avstriji, kot tudi v Franciji, na Nizozemskem, Nemčiji, Španiji, Belgiji, Luksemburgu, Švici in Liechtensteinu. Prva naročila bodo razposlana naslednje leto.

 

Vir: