Športni električni Nissan Leaf Nismo, kaj skrivaš v sebi? - E-vozila

Športni električni Nissan Leaf Nismo, kaj skrivaš v sebi?

Nissan Leaf, eden najbolje prodajanih električnih avtomobilov v Evropi, bo dobil športnega bratca.

Prvič smo ga videli oktobra 2017. Potem je nastopila tišina. Sedaj je Leaf Nismo naprodaj na Japonskem.


Hitreje in močneje?

Nissan Leaf Nismo je športna različica električnega Leafa s poudarkom na sličnem videzu in natančnejšim računalnikom. Kot se športnim avtom pritiče, je Nismo bolj agresiven s kontrastnimi rdečimi poudarki. Značilna dvojna krila seveda ostajajo.

Nismo je v celoti usmerjen v učinkovitost, čemur sledijo seveda boljši pospeški, 18-palčna aluminijasta kolesa in boljša suspenzija. Moč avtomobila še ni znana, se bo pa Nismo po zmogljivosti verjetno približal navadnemu Leafu, le ta bo imel boljše pospeške, večjo odzivnost in zaviranje.

V notranjosti ima Nismo tipične rdeče obrobe okoli armature, volana in na šivih. Armaturna plošča je prekrita s karbonskim slojem s ploščatim Alcantra volanom. Nismo je na voljo v 9 različnih barvah, ki vključujejo briljantno srebrno in temno kovinsko sivo.

Leaf Nismo ni »power« mašina

Leaf Nismo je v številnih ozirih podoben novemu Nissan Leafu, zlasti ko govorimo o kapaciteti baterij in moči. Zaradi novega kontrolnega sistema Intelligent trace Control naj bi bil avto sposoben boljšega zavijanja oziroma ovinkaste vožnje.

Kar se tiče izvedbe, Leaf Nismo ne sodi ravno med najmočnejše avte na cesti. Če ste upali na ugoden zmogljiv električni avtomobil, boste morali še malo počakati. Tako daleč žal še nismo.

Vir: Clean Technica

 

Viri: