Xiaomi po prodaji e-kolesa nadaljuje z električnim mopedom v vrednosti 400 evrov - E-vozila

Xiaomi po prodaji e-kolesa nadaljuje z električnim mopedom v vrednosti 400 evrov

Xiaomi je verjetno najbolj znan po svoji ponudbi mobilnih telefonov in druge elektronike. Toda podjetje je doseglo velik napredek tudi na trgu električnih koles. Najnovejša ponudba podjetja Xiaomi je električni moped dolgega dosega(120km). Xiaomi Himo T1 e-moped ima tudi neverjetno nizko ceno za samo 400 evrov

 


Novi električni moped Himo T1 podjetja Xiaomi

Xiaomi ni neznan na trgu električnih koles. Lani je podjetje predstavilo svoj prvi električni model zložljivega kolesa. Himo V1 je bil zložljiv e-kolo, ki ga je Xiaomi ponudil za samo okoli 200eur.

Xiaomi je pred kratkim nadaljeval z večjim zložljivim e-kolesom, Himo C20. Glavna razlika so bila večja kolesa in baterijo z večjo zmogljivostjo, vendar še vedno ohranja nizko ceno z okoli 300eur.

Zdaj se je Xiaomi vrnil s svojim prvim električnim mopedom: Himo T1. In resnično, Xiaomi je spet ohranil ceno presenetljivo nizko na okoli 400eur.

Tehnične specifikacije Himo T1

Himo T1 je nekaj električnega kolesa v telesu električnega skuterja – pravi električni moped. In kot mnogi mopedi, so pedali večinoma tam samo zato, da je Himo T1 zakonito kot e-kolo. Kolesarji lahko preprosto sprostijo noge na scooter-style podih

Moped je opremljen z motorjem, ki je zadaj in ima nazivno moč 350 W.

Z 48 V baterijo, bi Himo T1 potreboval le majhen 7 Amperski krmilnik, da bi dosegel 350 W. Veliko bolj je verjetno, da T1 skriva 15 A ali celo 20 A krmilnik pod pokrovom, kar bi povzročilo maksimalno moč v območju 720-960 W.

48 voltna baterija Himo T1 je ocenjena na 14 Ah, kar pomeni 672 Wh energije. To je za dobrih 60 km dosega. Toda za tiste, ki potrebujejo še več dometa, ima moped tudi možnost 28 Ah za skupno 1,34 kWh zmogljivosti akumulatorja in maksimalno razdaljo 120 km

Sprednje vzmetne vilice in dvojno zadnje vzmetenje bi morale omogočiti prijetno in gladko vožnjo.

Zavorna moč spredaj prihaja iz hidravlične kolutne zavore. Zadaj pa se uporablja kolutno zavoro in regenerativno zaviranje prek motorja na kolesu. Podjetje trdi, da je zavorna razdalja v suhih okoliščinah 4,5 m.

Xiaomi še ni navedel najvišje hitrosti ali teže Himo T1, vendar je nov zakon, ki je bil pred kratkim sprejet na Kitajskem, omejil električna kolesa na 25 km / h  in 55 kg. Torej je varno, če predpostavimo, da ustreza zakonski omejitvi najvišje hitrosti.

Električni moped uporablja preprost zagon z enim gumbom in ima velik digitalni zaslon. Sprednji žaromet je oblikovan kot “O” v angleškem logotipu Himo in vključuje visoke in nizke žarke. Domača prodaja in dobava Himo T1 se bosta začela 4. junija. Ni še nobene besede, kdaj bo na voljo v ZDA ali Evropi. Ampak kot večina prejšnjih električnih koles Xiaomi, se bo verjetno pojavila na kitajskih prodajnih mestih, kot so AliExpress in GearBest z možnostmi mednarodnega prevoza.