Volkswagen ID.3 - E-vozila

Volkswagen ID.3

Osnovna različica VW ID.3 naj bi delovala na 48kWh akumulatorju, ki bo omogočal do približno 300 kilometrov dosega z enim polnenjem, in bo verjetno stala 29.990 evrov, vendar še ni pripravljena za prodajo. od 8. maja dalje bodo kupci lahko vnaprej naročili izdajo VW ID.3, da bi zagotovili zgodnjo proizvodnjo.


Proizvodni model se bo nato predstavil septembra na IAA. »Glede na zanimanje za osebno izkaznico. družino, ki so jo pokazali naši trgovci, mislim, da je možno, da bo izstrelitvena izdaja že razprodana, preden bomo razkrili ID. v septembru, «je povedal direktor prodaje Jürgen Stackmann.

VW je postavil začetno ceno ID.3 na “manj kot 30.000 evrov”. 2020 sledi ID. Crozz v formatu Tiguan (uradno ime še ni bilo objavljeno) je prvi popolnoma električni SUV znamke, ki bo v letu 2021 tudi v obliki coupéja. Leta 2022 bo Volkswagen predstavil ID. Buzz (tudi tukaj je število, ki se pričakuje kot oznaka modela) električni naslednik Bullija na trgu.

VW-jev cilj je do leta 2025 postati številka ena na svetu v električni mobilnosti in do takrat prodati več kot milijon električnih vozil na leto. V ta namen namerava blagovna znamka v naslednjih desetih letih v svojih obratih v Evropi, na Kitajskem in v ZDA proizvajati več kot 10 milijonov električnih avtomobilov na osnovi MEB. Zgoraj omenjeni modeli se ne bodo ustavili, saj je na platformi predvidenih več kot 20 modelov.

Proizvajalec avtomobilov namerava povečati naložbe v prihodnje tehnologije na 19 milijard evrov za leto 2023 – za 8 milijard evrov več, kot je bilo prvotno načrtovano za obdobje 2019-2023. Cilj je, da lahko te naložbe izvedejo same in ublažijo dodatne zahteve, kot so naraščajoči stroški za strožje predpise o CO2 in emisijah. To bo zahtevalo trajno izboljšanje zaslužka v višini 5,9 milijarde EUR na leto od leta 2023 dalje. V ta namen znamka Volkswagen zmanjšuje materialne stroške in število variant. Poleg tega naj bi se povečala produktivnost v obratih za pet odstotkov na leto. Povečali naj bi se tudi zaslužki in marže pri prodaji.