Naslednik Audija R8, naj bi bil 650 konjski, električni E-Tron GT - E-vozila

Naslednik Audija R8, naj bi bil 650 konjski, električni E-Tron GT

Če ste na trgu za super avtomobil katerega lahko vozite vsak dan, je Audi R8 dobra izbira. Udoben je, ponuja odlično kakovost vožnje in opremljen je s fantastičnim V-10 motorjem. Toda Audi bo v v nekaj letih uvedel zamenjavo, pri kateri se pričakuje, da se sednji V-10 ne bo obdržal.

 


Po mnenju ameriškega časopisa Car je naslednik Audi R8 električni super avtomobil, imenovan E-Tron GTR. In medtem ko ne bo imel trenutnega motorja z notranjim izgorevanjem, bo E-Tron GTR po poročilih ustvaril približno 650 KM in imel pospešek  od 0-100 km/h v v približno 2 sekundah. Mehansko naj bi imel veliko skupnega s prihajajočim Porsche Taycanom, z uporabo treh motorjev za pogon vseh štirih koles, 95-kWh polprevodniško baterijo, ki je primerna za približno 480 kilometrov, in brezžično polnjenje!

Nobena od teh specifikacij še ni uradna, vendar se ujema s tem, kar smo slišali v preteklosti. V reviji Automobile so na primer prejšnji mesec poročali, da bo Audi zgradil dva električna avtomobila na osnovi Taycana – sedan E-Tron GT in E-Tron GTR coupe. E-Tron GT smo že videli v konceptni obliki in vemo, da je že načrtovan za proizvodnjo leta 2020. Kar zadeva E-Tron GTR, so govorice, da bo izgledal podobno kot PB18, ki je na sliki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Če bodo stvari potekale v skladu z načrtom, se pričakuje, da bo E-Tron GTR prišel v prodajo nekje leta 2023.