Triumph izdeluje svoj prvi električni motor TE-1 - E-vozila

Triumph izdeluje svoj prvi električni motor TE-1

Kot večina blagovnih znamk starejših motornih koles, so v Triumph ostali zvesti motorjem z notranjim izgorevanjem. Vendar se bo to kmalu spremenilo saj britanski proizvajalec koles zdaj izvaja projekt razvoja električnih motornih koles.


Triumph razvija svoj prvi električni motor

Družba je poslala anketo svojim strankam, da bi ocenili koliko je zanimanja za električni motor blagovne znamke Triumph. Potem je podjetje pritegnilo še več pozornosti, ko so ustvarili nov patent za model Triumph Trident, pri katerem se je namigovalo, da bo mogoče imel električen pogon.

Takrat ni bilo nobenih znakov, da gre za kaj drugega kot preprosto tržno raziskavo ali napredno načrtovanje. Zdaj pa vidimo prve dokaze, da Triumph namerava razvijati električna motorna kolesa.

Vse več proizvajalcev  izdeluje električne motorje, kot recimo Harley Davidson viden zgoraj na sliki.

Podjetje je napovedalo nov projekt, imenovan TE-1. Cilj projekta je razviti rešitve električnih pogonskih sklopov motornih koles v naslednjih dveh letih. Končni rezultat je razmeroma lahek električni pogon, ki bi lahko služil kot pogonska enota za več električnih Triumphovih motornih koles.Kot je Trimph potrdil za MCN, je TE-1 le projekt na tej stopnji, ne pa dejanska oznaka proizvoda ali ime modela.

Trenutno stanje projekta je razvoj „tehnologije baterij in motorjev. Triumph v ta projekt ne gre sam. Sodelovali bodo s številnimi partnerji, vključno z legendo dirk F1 Williams Advanced Engineering, strokovnjaki za motorje in inverterje Integral Powertrain, strokovno ekipo za elektrotehniko na Univerzi Warwick in celo z vlado Združenega kraljestva prek agencije za znanost in tehnologijo Innovate UK.

Kot je povedal direktor podjetja Triumph Nick Bloor:

»To novo sodelovanje predstavlja razburljivo priložnost za Triumph in njegove partnerje, da so vodilni v tehnologiji, ki bo omogočila elektrifikacijo motornih koles, katero podpirajo kupci, ki si prizadevajo zmanjšati svoj vpliv na okolje, skupaj z željo po bolj ekonomičnem prevozu in spreminjanju legalizacije. Projekt Triumph TE-1 je en del naše strategije za e-motorna kolesa, ki je osredotočen na to, kaj vozniki želijo in pričakujejo od svojega Triumph-a, kar je popolno ravnovesje med nadzorom motorja ter njegovo zmogljivost in uporabnost. “

 

 

 

 

Vir: https://electrek.co