Volkswagen: Baterije bodo zdržale življenjsko dobo avta - E-vozila

Volkswagen: Baterije bodo zdržale življenjsko dobo avta

V obvestilu prejšnji mesec se je Volkswagen pridružil Nissanu in Tesli kot edini avtomobilski proizvajalec, ki ne jamči le za baterije v avtomobilih, temveč tudi za njihovo življenjsko dobo.

Frank Blome, vodja Centra odličnosti VW v akumulatorskih celicah, je povedal v internem intervjuju, da se pričakuje, da bodo akumulatorji v prihajajoči seriji ID avtomobilov trajali “življenjsko dobo avtomobilov”, je dejal.


Volkswagen je že prej povedal, da bodo njegove baterije ohranile 70 odstotkov svoje prvotne zmogljivosti za 8 let ali 100.000 milj. To je standardni časovni okvir za garancijo za akumulatorje električnih vozil, čeprav ne gredo vsa podjetja tako daleč, da zagotovijo opredelitev, koliko zmogljivosti mora baterija na tej točki obdržati.

Baterije za Audi E-tron quattro, prvi popolnoma električni avtomobil iz luksuzne divizije Volkswagen koncerna, prihajajo iz korejskega dobavitelja LG Chem. Južnokorejski konkurent LG Innovations, ki je bil pravkar tožen iz strani LG Chem pri Mednarodni trgovinski komisiji, bo dobavljal baterije za nova vozila VW v Evropi in ZDA.

SKI gradi nove tovarne baterij na Madžarskem in v ameriški zvezni državi Georgia za dobavo baterij. Na Kitajskem bo VW uporabil lokalne baterije iz CATL.

Blome je potrdil, da Volkswagen še naprej sodeluje s podjetjem Silicon Valley, QuantumScape, za razvoj polprevodniških baterij za svojo naslednjo generacijo baterij za električne avtomobile v obdobju med 2025 in 2030.

Potrdil je tudi, da pričakuje, da bo VW-jevo partnerstvo s švedskim proizvajalcem baterij Northvolt proizvedlo več in boljše baterije ter spodbujalo večjo proizvodnjo baterij v Evropi. EBU naj bi začel z raziskavami leta 2020. “Ta novi konzorcij bo pokrival celotno vrednostno verigo baterij,” je dejal. “Glavni cilj je pridobiti širše strokovno znanje o proizvodnji baterijskih celic.”

 

Vir: https://www2.greencarreports.com