Tesla Semi električni tovornjak presega pričakovanja - E-vozila

Tesla Semi električni tovornjak presega pričakovanja

Prototip električnega tovornjaka Tesla Semi je bil opažen, pri testiranju dometa s skoraj polno obremenitvijo nekaj čez 30 ton, testni voznik pa je dejal, da izpolnjuje ali celo “presega” pričakovanja glede dometa.

Ob izstrelitvi Tesle Semi leta 2017 je proizvajalec dejal, da bodo imele proizvodne različice Tesle Semi, ki je tovornjak razreda 8 z zmogljivostjo 36 ton, razponom 480 ali 800 kilometrov za 150.000 dolarjev oziroma 180.000 dolarjev.


Vendar je izvršni direktor Elon Musk dejal, da so med testiranjem našli možnosti za povečanje tega dosega.

Lani je Musk dejal, da naj bi proizvodna različica Tesla Semi imela približno 960 kilometrov dosega.

Zdaj je bil v kalifornijskem nadzornem centru za avtocestne preglede opažen prototip Tesle Semi med testiranjem dosega in testni voznik je po navedbah dejal, da prototip električnega tovornjaka “ustreza ali presega ocene dosega”.

CHP Donner Pass je dejal:

”Tesla preizkuša nov električni vlačilec. Voznik je izjavil, da so betonski bloki samo za testiranje. Po besedah ​​voznika tovornjak lahko prevaža približno 35 ton in izpolnjuje ali presega ocene dosega. Električni tovornjaki so vsekakor prihodnost. Veselimo se, da bomo na cesti videli več električnih tovornjakov”.

Med predstavitvijo tovornjaka je Musk povedal, da so Teslove ocene dosega narejene med prevozom tovora.

Tesla Semi naj bi šel prvič v proizvodnjo leta 2019, vendar je Tesla pred kratkim zamaknila zagon proizvodne različice do konca prihodnjega leta. Pričakuje se, da bo približno istočasno na trgu več električnih tovornjakov.

Pretekli teden je Daimler v okviru svojega testnega voznega parka kupcem začel dobavljati prve električne poltovornjake Freightliner eCascadia.

 

Vir: electrec.co