Prvo Mazdino električnih vozilo je videti kot CX-5 - E-vozila

Prvo Mazdino električnih vozilo je videti kot CX-5

Mazda se pripravlja na predstavitev svojega prvega električnega avtomobila in videti je, da imajo na Norveškem prve slike prototipnega testiranja.

Pri Mazdi do sedaj še vedno niso predstavili povsem električnega avtomobila, voditelji Mazde so se sicer javno pogovarjali o tehnologiji vodikovih gorivnih celic, ne pa o električnih modelih vozil. Vendar so v zadnjem času napovedali načrte za lansiranje električnih avtomobilov in celo prodajo električnih avtomobilov in hibridov do leta 2030.


Mazda je napovedala, da bo v ZDA skupaj s Toyoto začela z izdelovanje električnih vozil, leta 2016 pa so dejali, da bodo svoj prvi popolnoma električni avtomobil izstrelili leta 2019. Ti načrti so bili odrinjeni nazaj, a direktor Mazde Akira Marumoto je že v začetku tega poletja potrdil, da je avtomobilski proizvajalec nameraval leta 2020 predstaviti svoj prvi električni avtomobil.

Zdaj bomo morda prvič pogledali ta Mazdin električni avtomobil. Bralec spletnega portala Electrek, Jonathan Rodriguez jim je poslal slike prototipa Mazdinega električnega avtomobila, ki je očitno na testiranju na Norveškem:

Vozilo je videti kot različica SUV-ja CX-5 s karoserijsko masko in nima vidnega izpuha. Bralec pravi, da je zvenelo kot električni avtomobil.

Mazda je že prej povedala, da bo svoje prvo električno vozilo postavilo nekje med CX-5 in CX-3.

O vozilu ni znanega še veliko, pričakujemo pa, da bomo imeli več informacij do konca leta – pred lansiranjem prihodnje leto.

 

Vir: electrek.co