Samsung je objavil, da testirajo grafenske baterije, ki so sposobne neverjetno hitrega polnjenja - E-vozila

Samsung je objavil, da testirajo grafenske baterije, ki so sposobne neverjetno hitrega polnjenja

Po nedavnem tvitu iz @evleaksa je uporaba grafenskih baterij na obzorju. Samsung naj bi delal z litij-ionsko alternativo, ki upa, da jo bo imel v svojem pametnem telefonu vsaj 2020 ali 2021.

Kot je tvitnil @evleaks, Samsung upa, da bo zgradil vsaj eno pametno mobilno napravo naslednje leto ali leta 2021, ki bo namesto navadne litij-ionske baterije, imela baterijo zgrajeno s pomočjo grafena, ki naj bi bila napolnjena v manj kot pol ure.


Graphene ima nekaj prednosti pred vašo tipično litij-ionsko baterijo. Ena izmed prednosti, ki jo je navedel @evleaks, so hitrejši časi polnjenja, v tem primeru bi to lahko bilo polno polnjenje v manj kot pol ure. Druge prednosti vključujejo večje zmogljivosti, manjšo težo in seveda fleksibilnost.

Nekaj časa nazaj se je govorilo, da naj bi Fisker v svojem eletričnem vozilu uporabil prav take baterije, in da naj bi se napolnile v pičlih 5 minutah. To se nažalost ni zgodilo in Fisker bo verjetno, vsaj zaenkrat, uporabil standardne baterije za svoje vozilo.

Še vedno ne vemo, kdaj točno bi lahko take baterije uporabili v avtomobilski industriji, ampak smo veseli da gre razvoj naprej, in pričakujemo da bomo v prihodnosti kmalu napisali članek o uporabi grafenskih baterij v električnih vozilih.

Vozilo Fisker E-motion:

 

 

Vir: droid-life.com