Proizvodnja VW ID.3 v polnem zagonu - E-vozila

Proizvodnja VW ID.3 v polnem zagonu

Prelomni, povsem novi, vsestranski električni model Volkswagen ID.3 je začel serijsko proizvodnjo v Zwickauu v Nemčiji.

Na tisoče električnih avtomobilov bodo v Zwickau proizvedli vsak teden od naslednje pomladi naprej. Zaenkrat pa so v tovarni začeli z proizvodnjo 30 vozil na dan. Spomladi naj bi ta številka narasla na 800 / dan.


Po besedah ​​industrijskega analitika Matthiasa Schmidta (schmidtmatthias.de) je danes stopnja proizvodnje v eni jutranji izmeni približno 30 avtomobilov na dan.

Naslednja faza je postopno povečevanje števila izdelanih vozil. Da bodo v tovarni dosegli 800 izdelanih vozil na dan, bodo jutranji delovni izmeni dodali še popoldansko in večerno oziroma nočno delovno izmeno. 800 vozil bodo izdelovali na eni proizvodni liniji.

Ko bo ustvarjena še druga proizvodna linija, bodo v treh izmenah proizvedli do 1.500 električnih avtomobilov.

To bi moralo biti dovolj za izpolnitev cilja izdelave 330 000 MEB na leto.

    “800 ID.3 na dan za proizvodnjo ene linije v treh izmenah od pomladi 2020. Ko se pretvori druga proga, se poveča na 1500 na dan. Trenutno je 30 (od danes) ena izmena (zjutraj) v obratovanju, vendar se bo od zdaj naprej postopno povečevala.”

Volkswagen v Zwickau preizkuša tudi proizvodnjo dveh drugih modelov in sicer modela SEAT el-Born in Volkswagen ID.4 (Volkswagen ID. CROZZ koncept).

 

Vir: insideevs.com