Električna deska na vodi s hitrostjo 40 km / h - E-vozila

Električna deska na vodi s hitrostjo 40 km / h

Dandanes smo priča elektrifikaciji na najrazličnejših področjih športa in transporta. Med zanimive ideje zagotovo spada električni “surf” Flyer ONE podjetja Waydoo.


Model Flyer ONE je mogoče prednaročiti na platformi Kickstarter za slabih 4.000 €. Cena je na prvi pogled visoka, vendar bistveno nižja od konkurence. Cene konkurenčnih surfov znašajo 10, 12 ali celo 18 tisoč evrov. S kampanjo na Kickstarterju želi podjetje luksuzne vodne avanture približati širši množici. Te deske so sicer zelo učinkovite, saj delujejo podobno kot gliserji. Deska se pri večji hitrosti dvigne iz vode in zmanjša porabo energije.

Dodajanje tihega elektromotorja in propelerja pomeni, da se lahko Waydoo Flyer ONE giblje po vodnih površinah brez valov, na primer v jezerih, rekah in zalivih. Motor z močjo 6.000 W lahko doseže hitrost deske do 40 km / h, podjetje pa se ponaša s časom vožnje od 55 do 85 minut. Ko je vodoodporna baterija prazna, jo je mogoče napolniti v dveh urah. Z rezervno baterijo pri roki pa lahko podaljšate čas vožnje, medtem ko je druga baterija na polnilcu. Ročni brezžični krmilnik deskarju omogoča, da nadzoruje svojo hitrost. Deskanja na vodi se sicer človek ne nauči tako enostavno, vendar je to z desko na električni pogon bistveno lažje.

 

Povzeto po: Electrek

J. R.