Fordov električni pick-up F-150 - E-vozila

Fordov električni pick-up F-150

Čeprav so pri Fordu prihod popolnoma električnega F-150 načrtovali v prihodnjem letu, ga bomo videli šele čez 2 leti. Tako bo na električno verzijo serije F, ki je sicer najbolje prodajan pick-up na svetu, potrebno še nekoliko počakati.


Ford je sprva želel, da bi električni F-150 prišel na trg v drugi polovici leta 2021 in tako predstavljal konkurenco Teslinemu Cybertrucku in GMC Hummerju EV. V skladu z elektrifikacijo pri ameriškemu proizvajalcu avtomobilov bo F-150, ki ga poganja elektrika, na voljo sredi leta 2022. Zakasnitev prihoda na trg se lahko zgudi tudi konkurenci, saj je zaradi globalne pandemije to realna možnost.

Prenovljen dizajn prodajne uspešnice bo predstavljen naslednji mesec. Predstavitev je načrtovana za 25. julij, takrat bo znano več detajlov o elektrificirani različici. Vsekakor je to pomemben korak za Ford. Najbolje prodajano vozilo v ZDA bo dobilo električni pogon. Morda bo Ford s tem še povečal svoj delež prodanih pick-upov. Z Mustangom Mach-E in modelom F-150 bo Ford pridobil kupce, ki na to znamko morda ne bi niti pomislili.

 

Povzeto po: Electrek

J. R.