E-skuter MiniFalcon - E-vozila

E-skuter MiniFalcon

Kompakten e-skuter se zaradi svoje velikosti lahko zloži kar v nahrbtnik.

Električni kickscooter MiniFalcon je, ko ga zložite dolg nekaj več kot 58 centimetrov. Taka majhna velikost je možna zaradi zložljivega teleskopskega volanskega droga, zložljivih ročajev, zložljivega sklopa zadnjega kolesa in sorazmerno majhne nožne deske. Ta deska je dovolj velika za eno nogo naenkrat med vožnjo, druga noga pa bo tako ali tako lebdelo nekje v bližini dvojnih (ročnih in električnih) zadnjih zavor.


MiniFalcon se pred vožnjo razširi na višino 115,5 cm, širina krmilja je 44,3 cm in medkolesna razdalja katera pa znaša 62 cm.. Ko je skiro zložen dimenzije segajo do 60 cm v višino, 34 cm v dolžino in 15 cm v širino. Teža 8 kilogramov z omejeno težo uporabnika do 100 kilogramov.

Okvir je izdelan iz aluminija, e-skuter se ponaša s poliuretanskimi pnevmatikami, ki so odporni na luknje, njegov 250 W motor pa ima najvišjo hitrost 25 km / h. Na voljo je tudi s tremi hitrostnimi prestavami, ki uporabniku omogočajo, da izberejo visokozmogljivo, nizko hitrostno prestavo za 15 ° vzpenjanje po hribu do visokohitrostne prestave za vožnjo po mestu.

Li-ionske baterije 5,2 Ah so dobre za 15 kilometrov z možnostjo hitrega polnjenja, ki traja okoli dveh ur. MiniFalcon pa med zaviranjem ali spuščanje sproti polni akumulator s pomočjo kinetične energije.

Sistem zaviranja ABS omogoča boljši nadzor pri močnejšem zaviranju, uporabniki pa se lahko veselijo tudi bolj gladke vožnje zaradi amortizerjev spredaj in zadaj, digitalni zaslon krmila pa uporabnika obvešča o ključnih sistemskih informacijah.

Projektu MiniFalcon je trenutno še 15 dni v kampanji Indiegogo, kjer zbirajo finančna sredstva za razvoj tega e-skuterja. Ponudbe se začnejo pri 329 USD. Če bo šlo vse po načrtu, se po ocenah odprema začne že letos novembra.

 

Vir:newatlas.com