Fiido D11 - električno kolo za vsak žep - E-vozila

Fiido D11 – električno kolo za vsak žep

Fiido – proizvajalec električnih koles iz Singapurja je predstavil zložljivo e-kolo, s katerim želijo prodreti na zahodni trg. Čeprav je podjetje v Evropi manj znano, je pred kratkim osvojilo nemško nagrado Red Dot za moderen in minimalističen dizajn.


Zaradi aluminijastega okvirja je to eno izmed lažjih zložljivih električnih koles, saj tehta le 12,9 kg. Obstajajo tudi lažja konkurenčna kolesa, vendar je njihova cena od 3- do 5-krat višja. Cena prednaročila bo znašala 799 $ (710 €), podobno, a nekoliko višjo ceno, lahko pričakujemo tudi pri nas. Čeprav bo model D11 na voljo tudi v ZDA, bo ustrezal evropskim standardom. Tako bo imel motor z močjo 250 W na zadnjem kolesu, dosegel pa bo maksimalno hitrost 25 km / h. Z uporabo Eko načina vožnje Fiido obljublja doseg do 100 km, k čimer bo prispevala 410 Wh baterija. Njena uporaba bo za uporabnika kolesa praktična, saj bo snemljiva skupaj s sedežem.

Dodatne specifikacije kolesa so 7-stopenjski Shimano menjalnik, LED luči in zavorni diski na 20-colskih (50,8 cm) kolesih. Kolo se enostavno zloži v enem koraku. Proizvajalec Fiido pa ni popolnoma nov na trgu, saj so predstavili več različnih e-koles, s katerimi so si pridobili zaupanje kupcev. Med drugim so predstavili tudi električno kolo z dvema sedežema. Nizka cena za model D11 je dobra marketinška poteza, vendar bo ta na voljo le za prednaročila, kasneje pa bo cena znašala 1.299 $ (1.152 €).

 

Povzeto po: Electrek

J. R.