Do 280 kilometrov: Mercedes predstavlja električni avtobus z večjim dosegom - E-vozila

Do 280 kilometrov: Mercedes predstavlja električni avtobus z večjim dosegom

Politiki in lokalni organi so večkrat kritizirali nemške proizvajalce gospodarskih vozil v zadnjih mesecih, ker ne ponujajo avtobusov, primernih za vsakodnevno uporabo za mestni. Mercedes-Benz želi letos ovreči te pritožbe.


Družba javnega prevoza Hamburg-Holstein (VHH) je najela 16 električnih avtobusov tipa eCitaro. Naročene enote imajo prvič novo maksimalno konfiguracijo vodila z dvanajstimi akumulatorji in skupno zmogljivostjo 292 kWh. To bi moralo omogočiti, tudi v težkih pogojih poleti ali pozimi, približno 170 kilometrov dometa po mestnem voznem ciklu, pod idealnimi pogoji okoli pa 280 kilometrov dometa.

Transportne družbe Hamburg-Holstein povezujejo metropolo Hamburg z okolico z več kot 150 avtobusi. Vozni park podjetja je sestavljen iz več kot 500 avtobusov, od katerih jih večina prihaja iz Mercedes-a. VHH od leta 2020 načrtuje nabavo izključno električnih avtobusov brez emisij za uporabo v mestnem območju Hamburga.

Novi e-avtobusi z daljšim dometom bodo predani VHH konec leta 2019. Pri pripravi na e-mobilnost je bil pred kratkim obnovljen prvi od dvanajstih depojev v Hamburgu z novo delavnico in potrebno infrastrukturo za polnjenje alternativnega pogonskega sistema.

16 vozil eCitaro se napaja z energijo s pomočjo VHH s “pametnim upravljanjem polnjenja”. Tehnologija omogoča ciljno polnjenje avtobusov za vsako uporabo brez dragih konic moči. Poleg tega je notranjost “termično kondicionirana”, kar zmanjšuje porabo energije za klimatsko napravo in s tem povečuje obseg.

 

Vir: Daimler