Fiat naj bi se združil s Teslo, da bi se izognili denarnim kaznim EU! - E-vozila

Fiat naj bi se združil s Teslo, da bi se izognili denarnim kaznim EU!

Fiat Chrysler (FCA) pravi, da bo načrt pomagal, da se izognejo plačilu kazni za kršenje novih pravil EU o emisijah.


V skladu s pogodbo, ki jo je najprej sporočil Financial Times, bo FCA plačala pravico da šteje Teslina električna vozila kot del flote FCA.

Z združevanjem njihovih vozil bo italijanski proizvajalec vozil lahko poročal o nižji povprečni emisijski vrednosti.

 

Tesla dogovora ni potrdil. Ni jasno, koliko je vredno.

Vendar je Financial Times sporočil, da je bil dogovor vreden več sto milijonov evrov.

 

Nova, strožja pravila bodo začela veljati naslednje leto v Evropski uniji in določajo povprečno mejo emisij 95 g na kilometer.

Da bi izpolnili ta cilj, lahko proizvajalci avtomobilov združijo modele v svojih lastnih podjetjih, da dobijo povprečno vrednost emisij, na primer med Peugeotom, Citroenom in Opelom, ki jih je izdelala skupina PSA. Toda podjetjem je dovoljeno tudi, da oblikujejo tako imenovane odprte bazene z drugimi proizvajalci avtomobilov.

 

FCA se je februarja prijavila za oblikovanje skupine emisij z izdelovalcem električnih vozil Tesla, ki je prvi proizvajalec avtomobilov, ki je prevzel možnost odprtega bazena.

Glede na Financial Times, FCA je dejal, da je zavezan k zmanjšanju emisij iz svojih avtomobilov, vendar je dejstvo, da združevanje ureditev “zagotavlja prožnost za zagotavljanje izdelkov, ki so jih naše stranke pripravljene kupiti.

Lani je FCA, ki je zaostajala za tekmeci v proizvodnji električnih vozil, dejala, da namerava v štirih letih porabiti 9 milijard EUR (7,75 milijarde; 10,1 milijarde dolarjev) za razvoj električnih avtomobilov, ki so v skladu s svetovnimi standardi emisij.

 

Tesla, ki proizvaja električna vozila, je v zadnjih treh letih prodal več kot milijardo dolarjev prodajnih kreditov drugim proizvajalcem v Združenih državah.

VIR: BBC