VW napoveduje e-up z večjim dometom - E-vozila

VW napoveduje e-up z večjim dometom

Po besedah ​​direktorja prodaje Jürgena Stackmanna bo VW na IAA predstavil serijsko verzijo ID.3, popolnoma električni SUV ID. Crozz, pa tudi posodobljeno različico e-Up z daljšim dometom.

E-Up! v novi, električni verziji bi lahko bil konec konvencionalnega modela. Up! je bil zgrajen skupaj s sestrskimi vozili Seat Mii in Skoda Citigo, ki bosta tudi kmalu imela električne različice modela. Toda glede na počasen upad stroškov za avtomobilske baterije se začetek trženja ne pričakuje do leta 2023.Spomladi 2018 je Škoda potrdila govorice, da bo električni Citigo, ki temelji na VW e-Upu, na voljo do konca leta 2019 – in s precej daljšim dometom od sedanjega e-Up, približno 300 kilometrov. Na isti platformi se izdeluje tudi Seat e-Mii.


Zanimivo je, da je moral VW na začetku leta ustaviti naročila za trenutno različico e-Up. Dobavne zmogljivosti so bile izčrpane, kljub temu, da so podatki o prodaji še daleč od želenega. Znižanje cen za skoraj 4.000 evrov, je očitno povzročilo povišanje povpraševanja v takem obsegu, da Volkswagen ni mogel dovolj hitro zgraditi dovolj električnih avtomobilov.