Volvo XC40 Recharge že na voljo v predprodaji - E-vozila

Volvo XC40 Recharge že na voljo v predprodaji

Pred prihodom Volvo XC40 Recharge pozneje v letošnjem letu je švedski proizvajalec avtomobilov odprl svoje naročilnice “na izbranih trgih”, ki vključujejo ZDA in Evropo.


Volvo poroča, da je bil odziv na model Recharge močan. V ZDA “prednaročilo” za rezervacijo mesta v vrsti stane 1.000 dolarjev, ki pa jih v primeru, da vas nakup ne zanima več, v celoti vrnejo.

Pogon XC40 s pogonom na vsa kolesa bo imel 402 konjskih moči in bo do 100 km / h pospešil v samo 4,7 sekunde. Ima baterijsko zmogljivost 78 kwh, kar zagotavlja 400 kilometrov dosega.

Pri Volvu so dejali, da bo vozilo stalo manj kot 44.000 evrov, potem ko boste nazaj dobili vrnjeno 7.500 evrov vredno subvencijo.

Recharge bo sestavljen v Gentu v Belgiji, vendar je zelo povezan s kitajskim proizvajalcem Polestar 2, ki bo na voljo v ZDA od junija. Oba avtomobila bosta med drugim delila tudi svojo karoserijsko zgradbo, baterijo, sprednji prtljažnik ali ”frunk” in nov Android voznikov vmesnik.

Sledi popolnoma električna limuzina, nato pa bo leta 2022 v Južni Karolini verjetno izdelana popolnoma električna različica SUV naslednje generacije XC90.

Volvo želi do leta 2025 z električnimi modeli doseči 50% svoje svetovne prodaje, preostali del pa naj bi bili hibridi. V Evropi hibridi že predstavljajo več kot 20% prodaje družbe Volvo.

Vir: greencarreports.com