Herojev nov električni motocikel - E-vozila

Herojev nov električni motocikel

Hero Electric je na razstavi Auto Expo 2020 predstavil svoj prvi električni motocikel Hero Electric AE-47.

Podjetje sicer proizvaja električne skuterje, ki so posebno v Indiji zelo popularni. Električni motocikel Hero Electric AE-47 pa je popolnoma nov model, ki  ima večjo moč in ponuja športnejši oblikovni faktor.


AE-47 doseže najvišjo hitrost pri 85 km / h, s pomočjo 4kW (5,3 KM) motorja. Na avtocesti se zaradi omejene hitrosti ne obnese ravno dobro, je pa vsekakor dober kot lahek električni motocikel za uporabo v mestu.

Električni motocikel Hero Electric AE-47 zasnovan tako, da tekmuje z najbližjim sosedom Revolt RV400, ki je na trgu že popularen model. Ponaša se z enako najvišjo hitrostjo kot Hero AE-47 in ima skoraj enak doseg, ki znaša 160 km. Oba električna motorna kolesa sta manjše velikosti in zasnovana za lokalno potovanje, vendar z dovolj velikimi baterijskimi zmogljivostmi, da več dni zdržita brez ponovnega polnjenja.

Domače tržišče električnih motornih vozil India se v zadnjem času povečuje. Poleg lahkih električnih motociklov, kot sta Hero AE-47 in Revolt RV400, je več podjetij tudi v postopku uvajanja večjih električnih motociklov.

Medtem ko se ta podjetja trenutno osredotočajo le na indijski trg, zadnje čase opažamo, da drugi azijski proizvajalci električnih motornih koles opazujejo zahodne trge. Dejansko je cel val kitajskih električnih motociklov trenutno usmerjen proti Ameriki, in nekaj znamk videvamo tudi na Evropskem trgu.

Podatki o cenah za Hero AE-47 še niso objavljeni, se ocenjuje, da bo cena padla pod 2.000 ameriških dolarjev.

Vir: electrek.co