Toyota draži z električnim poltovornjakom - E-vozila

Toyota draži z električnim poltovornjakom

Toyota je na dogodku glede svoje električne prihodnosti razkrila tudi, kakšna bo električna prihodnost poltovornjakov.


Veliko je bilo govora tudi o tem, da je Toyota pravzaprav prva, ki je razvila električno vozilo, ko je pred dvajsetimi leti na trg lansirala Priusa. A vseeno na prvo povsem električno vozilo še čakamo, prvo bo BZ4x, ki prihaja prihodnje leto. Trenutno japonski proizvajalec ponuja hibridnega prime Priusa in hibridnega Rav4 prime.

Čeprav večina proizvajalcev elektirčne avtomobile vidi kot glavno tehnologijo v smeri “čistih” avtomobilov, pa jih Toyota vidi samo kot eno od možnosti. Na predstavitvi pa je vseeno priznala, da je to pravilna smer v prihodnost. Prav tako so predstavili načrt, kako bo na ceste do leta 2030 zapeljalo 30 novih električnih modelov. “Do leta 2030 si želimo predstaviti 30 povsem električnih vozil, tako za vsakdanjo uporabo kot za uporabo v podjetjih,” so povedali pri japonskem gigantu.

Predstavili so celotno floto novih vozil:

Najbolj je zanimiv koncept električnega poltovornjaka. Električni potovornjaki so segment, na katerega se večina proizvajalcev ne osredotoča, tako da bodo vse novice v povezavi s poltovornjakom težko pričakovane.