Nissan je razkril Plan 2030 - E-vozila

Nissan je razkril Plan 2030

Nissan je naznanil nov elektricifirani plan, kako bo podjetje zopet začelo proizvajati električne avtomobile.


Podjetje bo investiralo 17 miljard v petih letih, do leta 2030 pa je v načrtih 15 povsem električnih vozil. Plan 2030 vključuje načrte za prodajno strategilo podjetja. V naslednjih 5 letih želi Nissan delež električnih vozil glede na vsa prodana v Evropi povečati na 75%, na Japonskem na 55% in na kitajskem na 40%. Prav tako želijo povečati delež električnih vozil v Ameriki na 40%.

Električna vozila vključujejo tudi hibride, naprimer s sistemom e-Power system. Podjetje je predstavilo štiri koncepte: Chill-out, Max-out, Surf-out in Hang-out. Izrazi predstavljajo križanca, majhen kabriolet, terensko vozilo in potovalno dnevno sobo z vrtljivimi sedeži.

Vse to so za zdaj samo konceptna vozila, Nissan pa za zdaj še ni sporočil, ali se bo katero od teh vozil znašlo na seznamu serijske proizvodnje. Koncepta Chill-out in Surf-out izgledata najbolj verjetna, da se bosta znašla na tem seznamu.

Nissan se zaveda, da je globalno segrevanje najpomembnejši problem današnjega časa. Ravno zato ima podjetje do leta 2030 v načrtih zmanjšanje emisij za 40%, do leta 2050 pa si želijo ogljične nevtralnosti.

Vse podrobnosti pa si lahko ogledate v spodnjem posnetku:

 

Vir in foto: Electrek