Tesla že čez dve leti brez volana? - E-vozila

Tesla že čez dve leti brez volana?

Podjetje Tesla je predstavilo avtomobilski dizajn brez volana, ki prihaja v naslednjih dveh letih, pravi Elon Musk.

Izvršni direktor podjetja Tesla Elon Musk je dejal, da bo avtomobilski proizvajalec v dveh letih izdelal avtomobil brez volana – pomembna sprememba v Teslini samo-vozni strategiji.


Včeraj je Tesla za vlagatelje organiziral “Dan avtonomije”, med katerim je predstavil več svojih prizadevanj za trženje njihovega avtonomnega sistema. Za razliko od večine drugih podjetij, ki se ukvarjajo z avtonomnimi sistemi, je Tesla vzel pristop za prodajo vozil strankam, ki jih lahko zdaj uporabljajo kot običajni avtomobil, vendar s strojno opremo in s prihodnjimi posodobitvami programske opreme, lahko dosežejo popolno avtonomno vožnjo. To je povsem drugačno od podjetij, kot sta Waymo ali Uber, ki delajo na vozilih, zgrajenih izključno za avtonomne ”ride-sharing” storitve.

GM prav tako trdi, da bo do konca leta začel izdelovati avtonomni električni avtomobil Bolt brez volana.

Izvršni direktor je dejal, da bi sčasoma tudi odstranili volan za svojo floto Robotaxis. Dejal je, da bi pri Tesli dobesedno preprosto odklopili volan in na isto mesto postavili pokrovček, kjer se trenutno nahaja volanski drog.

Dejal je, da bi za avtomobile, ki so že v floti, Tesla lastnikom ponujal naknadna opremljanja.

Mnogi so domnevali, da je notranjost modela 3 zgrajena tako, da bi bil avto sposoben vožnje brez volana. In ta podoba dokazuje svojo točko.

Musk pravi, da bodo potrošniki na koncu prosili za to:

»Verjetnost odvzema volana v prihodnosti je 100%. Potrošniki bodo to zahtevali. «

Napovedal je, da “bodo potrošniki zahtevali, da ljudje ne smejo voziti teh 2-tonskih smrtnih strojev”, zato bo smiselno odvzeti volan.

 

 

Vir: https://electrek.co