Tesla, naslednja generacija - E-vozila

Tesla, naslednja generacija

V nedavnem poročilu je CNBC objavila , da Tesla ponovno ureja dele svoje tovarne v Fremontu, da bi naredili prostor za osvežitev modela S in X ter model Y.

Možne izboljšave, ki jih prinašata model S in model X, vključujejo posodobitve za motorje, baterije in sisteme teh vozil. Govori se o trimotorski zasnovi, z enim majhnim motorjem spredaj in dvema večjima motorjema na zadnji strani. Prihajajoča vozila bodo še dodatno določila vodilno vlogo podjetja Tesla glede na domet vozil, ki naj bi bil za model S severno od 644 km na polnitev in model X, ki se bo temu dometu zelo približal.


Vozila bodo potencialno opremljena z večjimi in lažjimi akumulatorji , ki bodo zagotovila nekoliko večjo zmogljivost in še več razpona. Pri  Tesli naj bi naredili tudi nov hladilni sistem za motorje in akumulatorje modela S in Model X. Ti novi hladilni sistemi se trenutno preizkušajo v ekstremni vročini na območjih, kot sta puščava Mojave in Dolina smrti.

Specifičnosti osveženih baterij modela S in Model X niso razkrili, čeprav je bilo omenjeno, da bodo prihajajoča vozila združljiva z omrežjem V3. To bi moralo omogočiti  limuzini in SUV-ju, da se napolni pri 250 kW, tako kot njihov manjši brat, model 3. Osveženi model S in model X naj bi predstavili še letos.

Medtem ko je Elon Musk v veliki meri zmanjšal potencialno osvežitev za model S in model X, je podjetje aktivno ukrepalo za izboljšanje svojih vodilnih vozil. Lani aprila je Tesla izvedel posodobitve limuzine in SUV-ja, pri čemer so dosegli okoli 600km dometa , obe pa sta prejeli prenovljeno prilagodljivo nastavitev vzmetenja.

V spodnjem prispevku si lahko pogledate, kaj lahko pričakujemo:

 

 

 

Vir: https://www.teslarati.com