VW načrtuje, da bo do leta 2025 v Evropi namestil 36.000 polnilnih mest - E-vozila

VW načrtuje, da bo do leta 2025 v Evropi namestil 36.000 polnilnih mest

Skupina Volkswagen napoveduje znatno povečanje svoje naložbe v infrastrukturo za polnjenje električnih avtomobilov z načrti za namestitev 36.000 točk za polnjenje električnih avtomobilov v Evropi do leta 2025.

V zadnjih nekaj letih so že sodelovali pri uvajanju nekaterih omrežij za polnjenje, kot je na primer Ionity, o katerem smo že pisali, vendar nemški avtomobilski proizvajalec zdaj načrtuje razširitev lastne neposredne vključenosti v tej panogi.


Danes so objavili:

    »Volkswagen si prizadeva za hiter prodor e-mobilnosti in bo podvojil svoja prizadevanja na področju infrastrukture za polnjenje. Po vsej Evropi bo skupina do leta 2025 namestila skupno 36.000 polnilnih mest; 11.000 jih bo razvila blagovna znamka Volkswagen. Namestili se bodo na Volkswagenove tovarne in na približno 3.000 Volkswagenovih prodajnih mestih v vseh večjih mestih. S svojo skupinsko družbo za polnjenje infrastrukture Elli (Electric Life) in storitev polnjenja »Charge« se Volkswagen ukvarja tudi z nadaljnjimi donosnimi poslovnimi področji, povezanimi s polnjenjem. Skupaj na svojih evropskih lokacijah vlaga okoli 250 milijonov evrov. Hkrati pa skupina poziva, naj se v Nemčiji hitro sprejmejo drugi ukrepi za več polnilnih postaj. “

Thomas Ulbrich, član uprave znamke Volkswagen, odgovoren za e-mobilnost, je povedal:

     »Infrastruktura za polnjenje električnih vozil postaja vse bolj ključni dejavnik za hiter preboj e-mobilnosti v Nemčiji. Polnjenje električnega avtomobila mora postati tako enostavno in normalno kot polnjenje pametnega telefona. Zato potrebujemo bistveno več polnilnih postaj v javnih prostorih in enostavna pravila za namestitev zasebnih Wallboxov. Volkswagen namerava postati zgled in se vključiti v razvoj infrastrukture za polnjenje na vseh ravneh,

VW pravi, da je seznanjen z vzorci polnjenja električnih vozil in da je po ocenah domače polnjenje približno 70% vseh polnjenj.

Načrtujejo, da bodo ponudili rešitve za domače polnjenje prek Elli, novega podjetja za energijo in polnjenje podjetja Volkswagen.

Volkswagen načrtuje tudi uporabo polnilnih postaj na delovnem mestu ljudi, začenši s svojimi lokacijami. Avtomobilski proizvajalec pravi, da »bo namestil približno 4.000 točk za polnjenje, ki jih bodo uporabljali zaposleni pri Volkswagenu; mnogi bodo dostopni javnosti. ”

 

 

Vir: https://electrek.co