Jaguar, Land Rover in BMW so združili razvoj za električna vozila - E-vozila

Jaguar, Land Rover in BMW so združili razvoj za električna vozila

BMW, Jaguar in Land Rover bodo skupaj razvijali elektromotorje in pogonske sisteme naslednje generacije.

Skupni inženirski tim bo razvil nove enote za električno vožnjo, ki bodo zgrajene v proizvodnih obratih vsakega podjetja – vključno z JLR Engine Manufacturing Centre v Wolverhamptonu.


Podjetja se bodo osredotočila na razvoj motorjev »za zagotavljanje specifičnih lastnosti, ki se zahtevajo za njihovo paleto izdelkov«. Skupna ekipa bo delovala v Münchnu.

Direktor inženiringa JLR Nick Rogers je razkril, da bo partnerstvo z BMW Group pomagalo britanskemu podjetju, da se spopade z izzivom prevzemanja električnih avtomobilov.

»Dokazali smo, da lahko gradimo svetovno močne električne avtomobile, zdaj pa moramo tehnologijo razširiti, da bi podprli naslednjo generacijo izdelkov Jaguar in Land Rover.

BMW je v izjavi povedal, da bo predstavljen BMW iX3 kateri bo uporabljal električni sistem 5 generacije, poimenovan Gen 5.

“Električna pogonska enota Gen 5 bo pogonski sistem, na katerem bodo temeljili nadaljnji razvoji skupaj z Jaguarhem in Land Roverjem.”

S skupnim delom bosta podjetji imeli koristi od skupnih stroškov raziskav in razvoja ter načrtovanja proizvodnje ter ekonomije obsega pri nakupu komponent od dobaviteljev.

»Skupaj imamo priložnost, da se bolj učinkovito odzovemo na potrebe strank s skrajšanjem razvojnega časa in hitrejšim prilagajanjem vozil in najsodobnejših tehnologij na trg,« je povedal član uprave BWM za razvoj Klaus Frohlich.

 

 

Vir: www.motoringresearch.com