Tesla načrtuje večjo osvežitev modela S / X, kot smo mislili - E-vozila

Tesla načrtuje večjo osvežitev modela S / X, kot smo mislili

Začelo se  je šušljati o Teslinem načrtu za osvežitev vozil Model S in Model X in izgleda, da je posodobitev večja, kot smo prvotno mislili.


Tesla, na podlagi različnih virov, načrtuje popolno osvežitev pogonskega sistema, ki bi se lahko začela istočasno z osvežitvijo notranje opreme.

 

To je del Tesline dolgo pričakovane nadgradnje modela S in Modela X, da bi osvežili svoja dva vodilna vozila, katerima je v zadnjem četrtletju prodaja močno upadla. Nadgradnja elektromotorja pri modelih S in X, o kateri smo že slišali, je lahko samo vrh ledene gore.

Viri z dostopom do najnovejše Tesline programske opreme so povedali, da koda kaže, da avtomobilski proizvajalec zdaj dela na modelih vozil S in Model X z enako arhitekturo akumulatorjev, katero najdemo v modelu 3 in temelji na 2170 baterijskih celicah.

Še vedno ni jasno, kakšno zmogljivost baterije bi Tesla lahko prinesla v modelih S in modelu X z novo arhitekturo, vendar naj bi bila višja od trenutne 100 kWh najvišje zmogljivosti.

Poleg višje energetske zmogljivosti naj bi novi paket omogočil višjo stopnjo polnjenja katera bi modelu S in modelu X omogočila, da z novim polnilnikom V3 dosežejo najvišjo stopnjo polnjenja z močjo 250 kW kot je sedaj pri modelu 3.

Poleg tega nova programska oprema vključuje kodo za ravnanje s sistemom za kombinirano polnjenje za model S in model X, isti sistem imajo trenutno vozila modela 3 v Evropi. To bi lahko pomenilo, da bo ista kompatibilnost polnilnih vtičnic tudi pri modelu S in modelu X. Še vedno je nejasno, ali bo to samo za Evropski ali tudi za kakšen drug trg.