Volkswagen načrtuje, da bo na trg prinesel popolnoma električno vozilo za manj kot 20 tisoč evrov pod svojo nizkocenovno blagovno znamko Seat - E-vozila

Volkswagen načrtuje, da bo na trg prinesel popolnoma električno vozilo za manj kot 20 tisoč evrov pod svojo nizkocenovno blagovno znamko Seat

Volkswagen v okviru svojih obsežnih naporov za elektrifikacijo v vseh svojih blagovnih znamkah dela na znižanju stroškov električnih vozil, da bi lahko do leta 2025 prodali več milijonov enot.


Trenutno je poudarek na njegovi platformi MEB, ki bo podpirala proizvodnjo novih električnih vozil.

Pričakujemo, da se bodo vozila na tej platformi prodajala za več kot 26.000 EUR.

Volkswagen naj bi delal na novi platformi, ki bi omogočila konkurenčnost povsem električnih vozil po nižjih cenah in naj bi na tej platformi predvidela ceno električnega vozila znamke Seat za manj kot 20.000 evrov.

Financial Times je o tem poročal po pogovoru z Luco de Meom, glavnim izvršnim direktorjem Seata:

 

   “Načrtovana začetna cena pod 20.000 evrov pomeni, da bi bil to najcenejši električni avtomobil na trgu, ki bi si ga lahko privoščili mnogi navadni kupci avtomobilov.”

Po povečanju prodaje na več kot pol milijona vozil in povečanju dobička iz poslovanja, Seat meni, da lahko zdaj gleda na druge priložnosti, kot so električna vozila.

Prvi avtomobili na tej novi platformi, ki prihajajo na obzorje, se pričakujejo okoli leta 2023.

Medtem bo Seat lansiral tudi nova električna vozila, ki so bila zgrajena na VW-jevi platformi MEB, kot je nedavno predstavljen el-Born (na sliki zgoraj), nov povsem električni hatchback z 420 kilometrov dosega, na trg prihodnje leto.

Vozilo bo izdelano v obratu VW Zwickau v Nemčiji, kjer VW načrtuje tudi začetek proizvodnje svojega popolnoma električnega hatchbacka na podlagi platforme MEB.