Volvov Polestar 2 največji tekmec Teslinemu Modelu 3? - E-vozila

Volvov Polestar 2 največji tekmec Teslinemu Modelu 3?

Volvo s svojim prvim 100 % električnim avtomobilom že dviga prah. Pri 560 kilometrih dosega utegne avto postati eden najmočnejših Teslinih konkurentov na cesti.

S svojimi specifikacijami lahko Polestar 2 marsikaterega potencialnega kupca Modela 3 spravi v dilemo. Prihajajoči električni konjiček bo namreč stal nekje med £30,000 in £50,000 s 400 hp in 560 km dosega. Zadnje velja le za osnovni model, saj bodo druge verzije predvidoma zdržale še daljše razdalje.


Polestar 2 bo debutiral bo na avtomobilskem salonu v Genevi

Volvov prvi “pravi” električni avto se bo javnosti prvič bolje predstavil naslednje leto na enem najpomembnejših dogodkov v avtomobilski industriji. Pričakujemo lahko, da bo podoben Volvovemu konceptu za 40.2, kar pa tudi pomeni, da ne bo ravno tako eksotičen kot Polestar 1. Seveda ta odločitev ni brez razloga. Jonathan Goodman, operativni direktor podjetja, je v intervjuju za Autocar povedal, da želijo z avtomobilom doseči večinski trg električnih vozil.

Koncept za Volvov 40.2, ki naj bi služil za osnovo Polestara 2

Volvo Polestar 2 koncept 40.2 profil
Vir: Autocar

Ne za vesolje, temveč za na cesto

Goodman je prepričan, da električni avtomobili ne potrebujejo futurističnega dizajna ali odštekanega videza. Kot navaja Goodman, je svetovni trg električnih avtomobilov lani premogel štiri milijone enot. Do leta 2025 naj bi se ta številka povečala na 29 milijonov. Električna vozila v naslednjih letih ne bodo več le tržna niša, temveč naš vsakdanji spremljevalec.

To prepričanje se definitivno odraža tudi v politiki podjetja, ki se bo osredotočilo na proizvodnjo bolj trendovskih modelov, brez nepotrebnih vpadljivih dodatkov ali potez.

Se strinjate?

 

Viri: