Sono Motors dosegel 10.000 rezervacij električnega Sion-a - E-vozila

Sono Motors dosegel 10.000 rezervacij električnega Sion-a

Sono Motors je že več kot leto dni pred začetkom proizvodnje svojega solarnega električnega avtomobila Sion prejel 10.000 predplačanih rezervacij po vsej Evropi. To pomeni, da se je število potencialnih kupcev od junija lani podvojilo.

Približno 87 odstotkov teh rezervacij je v centralni Evropi, skupaj več kot 20 držav po vsem svetu. Velika večina teh potencialnih kupcev je fizičnih oseb in nekomercialnih strank ali prodajnih partnerjev.


»Pri prestrukturiranju Siona se je deset tisoč ljudi jasno zavezalo k podnebju prijazni in trajnostni mobilnosti,« pravi Jona Christians, direktor in ustanovitelj podjetja Sono Motors. »Želja po odgovornosti do okolja nas združuje z vsemi temi ljudmi. Verjamemo v svet, v katerem se vsako vozilo poganja električno in je v skupni rabi. To je vizija, ki nas vodi “.

Avto izdeluje naslednik podjetja SAAB National Electric Vehicle Sweden (NEVS) na Švedskem. Proizvodnja bo temeljila izključno na obnovljivih virih energije in naj bi se začela v drugi polovici leta 2020. Skupaj bo 260.000 vozil najprej zapustilo proizvodno linijo v nekdanji tovarni Saab v obdobju osmih let.

Na trgu bo Sion na voljo v samo eni različici po ceni 25.500 evrov. Predvideni so dodatni modeli vozil na platformi vozila.

 

 

Vir:www.electrive.com