Električni Birò 02, koncepto vozilo izdelano iz 80% reciklirane plastike - E-vozila

Električni Birò 02, koncepto vozilo izdelano iz 80% reciklirane plastike

Dizajnerski studio Mandalaki je v času modnega tedna v Milanu predstavil Birò O2 – 80% reciklirana plastična konceptna različica mestnega avtomobila Estrima’s Birò s štirimi kolesi. Trenutni lastniki vozila Birò bodo težko opazili razliko med reciklirano različico in trenutnim modelom.

Birò je majhen dvosed, ki se prodaja v Evropi. Vozilo se lahko parkira na mesto za parkiranje skuterja in ima izmenljivo baterijo v ohišju s kolesi in teleskopsko ročico, da lahko lastniki z lahkoto potegnejo baterijo v dom ali pisarno za ponovno polnjenje.


Za razliko od večine konceptnih vozil proizvajalcev avtomobilov, ki se na trgu ne pojavljajo že več let in imajo samo namige o elementih prvotnega oblikovanja, Estrima in Mandalaki pričakujejo, da bodo julija začeli prodajati Biró O2.

Pri podjetju Mandalaki zmeljejo plastične odpadke v fin prah. Prah nato vsujejo v kalup in iz tega nastanejo strukturni deli avtomobila Birò O2. Estrima trenutno uporablja ABS plastiko težke gostote za nekatere komponente v trenutnem modelu Birò-ja. Preostale dele Birò O2 je Mandalaki izdelal iz ne reciklirane plastike, predvsem PVC.

Po besedah ​​oblikovalca Mandalakija Enrica De Lotta: “Poskušamo razviti projekte, ki lahko resnično vplivajo na življenje ljudi, ne samo, da lepo izgledajo in jih je lepo videti – projekti morajo biti funkcionalni in reševati morajo potrebe.”

»Zato smo začeli delati na ideji o električni mobilnosti, ki bo povišana na najvišjo stopnjo trajnosti,« je nadaljeval De Lotto, »in menil, da bi bil Birò lahko popoln partner za razvoj tega koncepta, ker je njegov model izredno minimalen. Od tu smo začeli razmišljati o elementih avtomobila, ki bi jih lahko bilo manj ali pa, da bi jih lahko reciklirali. Manj delov pomeni manj plastike, manj stvari za proizvodnjo, manj teže za premikanje in tako naprej. ”

Birò O2 ima dometa do 100 kilometrov na polnjenje in ima najvišjo hitrost 65 kilometrov na uro.

Za boljšo predstavo, kako izgleda Birò si oglejte videoposnetek spodaj:

Po komercialnem zagonu  Birò O2 v juliju, se bosta Mandalaki in Estrima osredotočila na svoj naslednji izziv, da bi do konca leta 2020 izdelali avtomobil, izdelan iz 100% reciklirane plastike.

 

Vir: https://www.digitaltrends.com