Škoda predstavila novega električnega SUV-ja - E-vozila

Škoda predstavila novega električnega SUV-ja

ŠKODA je predstavila ENYAQ iV, zanimiv nov električni terenec, ki temelji na VW-jevi MEB platformi za množično proizvodnjo električnih vozil.


Vse Volkswagnove znamke imajo koristi od razvoja platforme MEB (modularne električne platforme), ki lahko podpira različne modele vozil. Češka ŠKODA jo je med prvimi izkoristila za novo ENYAQ iV.

Thomas Schäfer, izvršni direktor ŠKODA, je komentiral predstavitev:

»Z zagonom ENYAQ iV se za ŠKODO začenja novo obdobje. To je naš prvi povsem električni avtomobil, ki temelji na platformi MEB. Z lansiranjem tega modela izdelujemo E-Mobility Simply Clever – z velikimi dosegi, hitrim polnjenjem, enostavnim upravljanjem in dostopnimi cenami. ENYAQ iV je izdelan v osrčju Škode, zaradi česar je naša glavna tovarna edini proizvodni obrat za vozila s sedežem MEB v Evropi zunaj Nemčije. To je odličen dokaz strokovnosti ŠKODE in rad bi se zahvalil celotni ekipi, ki je sodelovala pri tem projektu. To je odličen avto in resnično sem ponosen na ekipo. ”

Vozilo je opremljeno z velikim sredinskim zaslonom na dotik in lepo pregledno notranjostjo.

Kar zadeva pogonski sklop, je na voljo s tremi velikostmi baterij, ki omogočajo doseg med 340 km in 510 km na podlagi standarda WLTP. Prav tako je na voljo več različnih pogonskih sklopov od 109 do 225 kW.

Glavne značilnosti ŠKODA ENYAQ iV:

Vir: Electrek