Skoda CITIGOe iV končno predstavljena! - E-vozila

Skoda CITIGOe iV končno predstavljena!

SKODA je prejšnji teden na dogodku na Slovaškem predstavila povsem nov električni avtomobil CITIGOe iV.

Skoda, o kateri smo že pisali, je predstavila popolnoma nov električni avtomobil CITIGOe iV na dogodku v Bratislavi na Slovaškem. To je prvi električni avtomobil češkega proizvajalca avtomobilov in je ponovitev modela z notranjim zgorevanjem brez emisij. Podjetje Skoda je izjavilo, da “se danes začenja obdobje mobilnosti”, ko se je avto tiho obrnil na oder. Inženirji so predstavitev CITIGOe-a opisali kot „zelo poseben trenutek“ in se pohvalili, da je vozilo „popoln e-avtomobil za mesto“ – in morda imajo prav.


Cena kompaktnega električnega avtomobila je „precej pod 20.000 evrov“.

Ena od težav, s katero se ljudje srečujejo z električnimi avtomobili, zlasti tistimi v tem cenovnem razredu, je, da nimajo zelo uporabnega dometa. Vendar pa ima novi električni avtomobil Škoda dometa kar 265km.

To bo primerno za veliko večino avtomobilistov in avto bo najverjetneje konkurenca sestrski družbi VW’s e-Up in Renault Zoe, ki se temu dometu z enim polnjenjem ne približajo.

36,8 kWh, ki jih to vozilo poseduje se lahko napolni na 80 odstotkov v 60 minutah, ko je priključen na 40kW hitro polnilnik.

Z uporabo stenske omarice z močjo 7,2 kW se baterija napolni do 80 odstotkov v 4 urah in 8 minutah ali 12 ur 37 minut s polnilno postajo 2,3 kW.

Izhodna moč 61kW, v povezavi z 210Nm navora omogoča avtomobilu hitrost od 0 do 62 km / h za 12,5 sekunde.

Prav tako je enake velikosti kot Citigo, kar pomeni, da notranji prostor ni ogrožen zaradi akumulatorja, ki je vgrajen v tla.

Oblikovanje avtomobila odlikuje barva maske ​​hladilnika, ki ji daje nov svež videz in besedo Škoda, ki je napisana na zadnjih vratih, in je nov ”podpis” podjetja.

Avtomobil meri 3597 mm v dolžino in 1,645 mm v širino in ima 250-litrski prtljažnik, ki ga je mogoče povečati do 923 litrov, tako da zložite zadnje sedeže.

Direktor ŠKODE Bernhard Maier je dejal: »ŠKODA danes vstopa v obdobje E-mobilnosti – poseben trenutek za podjetje, ki bo naslednje leto praznovalo 125. obletnico.
»Začeli bodo z dvema modeloma: naš prvi popolnoma električni model, CITIGOe iV, kot prvi korak blagovne znamke v dobi mobilnost in SUPERB iV kot prvi hibridni model blagovne znamke. »Poleg tega predstavljamo novo izdajo našega vodilnega modela, SUPERB, s prefinjenim dizajnom in novimi tehnologijami.«

 

Vir: https://www.express.co.uk