Opel je predstavil popolnoma električno Corso-e! - E-vozila

Opel je predstavil popolnoma električno Corso-e!

Opel je predstavil prvo popolnoma električno različico svoje Corse z novo Corso-e.

Vozilo Corsa-e je opremljen z akumulatorjem s 50 kWh, Opel pa trdi, da bo imel približno 330 kilometrski domet. 30-minutno polnjenje lahko baterijo napolni na 80%, baterija pa ima osemletno garancijo. Blagovna znamka Vauxhall, ki prav tako proizvaja avtomobil, trdi, da se lahko razpon podaljša za do 40% v načinu Eco.


Corsa-e proizvede do 136 KM in 260 Nm navora ter ima tri načine vožnje – Normal, Eco in Sport. Električni avtomobil rabi od 0 do 50 km / h 2,8 sekunde in od 0 do 100 km / h v 8,1 sekunde.
Corsa-e ima na voljo 7” ali 10” palčni zaslon na dotik, s satelitsko navigacijo.

To je sicer Corsa šeste generacije, Opel je pa povedal še nekaj podrobnosti o ohišju:

”Corsa-e je zaradi svoje športne zasnove tudi dinamičen, medtem ko so kompaktne zunanje dimenzije prejšnjih generacij ohranjene. Z dolžino 4,06 metra Corsa ostaja agilen, praktičen in urejen pet-sedežik. Strešna linija je podobna coupéju, 48 mm nižja od predhodnice, ampak s še vedno dovolj prostora za glavo. Voznik sedi 28 mm nižje. Ravnanje in vozna dinamika imata korist od spodnjega težišča vozila. Upravljanje je odzivno in dinamično, za bolj zabavno vožnjo. Moderno notranjost s popolnoma digitalizirano armaturo lahko celo nadgradite z usnjenimi sedeži”.

Opel in Vauxhall sta pod oznako Groupe PSA, Corsa-e pa ima več kot nekaj podobnosti s Peugeotom e-208.

Corsa-e bo na voljo čez nekaj tednov.

 

 

 

 

Vir: https://electrek.co