Nissan pravi, da bodo baterije v Leaf-u delovale 22 let - E-vozila

Nissan pravi, da bodo baterije v Leaf-u delovale 22 let

Nissan trdi, da bodo baterije v svojih električnih avtomobilih Leaf trajale 22 let, kar je približno 10-12 let dlje od povprečne življenjske dobe avtomobila. Zato že iščejo kje in kako bi jih lahko ponovno uporabili.

Nissan je svoje zaključke podal na podlagi podatkov iz 400.000 Leafov, ki jih je prodal v Evropi od leta 2011, je dejal generalni direktor Renault-Nissan Energy Services Francisco Carranza na Automotive News Europe Congress ta teden.


“Baterije bomo morali ponovno uporabiti,” je dejal Carranza.

Nissan razmišlja o številnih možnostih za ponovno uporabo. Kot primer, v uporabi je 3 megavatni sistem za shranjevanje in odvajanje energije v amsterdamski Johan Cryuff Areni, ki uporablja 148 novih in rabljenih baterij Leaf.

Podjetje ponuja tudi domače sončne celice in možnosti za baterije, in tako kot drugi proizvajalci avtomobilov, kot je Honda, išče načine za uporabo električnih akumulatorjev za shranjevanje električne energije iz omrežja in vračanje v pravem času, s prihodkom, ki pride nazaj do lastnikov vozila Podjetje že vrsto let preizkuša nekatere oblike sistemov vozila-do-omrežja.

Lani je podjetje celo debitiralo z moderno ulično osvetlitvijo, ki jo poganjajo rabljene baterije Leaf in sončni kolektorji.

Automotive News Europe tudi ugotavlja, da je Leaf certificiran kot energetski obrat v Nemčiji, na Danskem in v Združenem kraljestvu, kar omogoča povezavo z omrežjem na bolj tradicionalne načine. Carranza je rekel:

    »Deluje celo bolje, kot smo pričakovali, da bomo prodajali energijo nazaj v omrežje. Več ko kopljete, več zlata boste našli. Obseg prihodkov in dobička z uporabo vozil za zagotavljanje storitev v omrežju je velik. «

Leta 2018 je Nissan predstavil program za zamenjavo starih baterijskih vložkov. Proizvajalec avtomobilov je lani po dolgem iskanju kupca prodal tudi proizvodno enoto za baterije.

Izvršni direktor Hiroto Saikawa je pred kratkim povedal, da je Nissan po aretaciji nekdanjega izvršnega direktorja Carlosa Ghosna “zadel dno”. Nissan naj bi vlagal v kitajski električni startup.

 

 

 

Vir: https://electrek.co