Kitajska mreža polnilnih postaj je zdaj največja na svetu - E-vozila

Kitajska mreža polnilnih postaj je zdaj največja na svetu

Javnih polnilnih postaj za elektična vozila je bilo ob konca junija več kot 410.000, število zasebnih polnilnih postaj pa je znašalo  več kot 590.000.

Kitajska je zgradila največjo svetovno infrastrukturno omrežje za polnjenje električnih vozil in privabljala kapital iz raznolikih virov, poroča China Daily.


Kot poroča časnik Sina Finance, je do junija letos število električnih postaj za EV, ki se uporabljajo na Kitajskem preseglo milijon kažejo podatki, ki jih je objavila zveza za promocijo infrastrukture za polnjenje električnih vozil na Kitajskem, ki jo je pripravila nacionalna uprava za energijo.

Najboljših 10 občin in pokrajin, ki imajo urejeno infrastrukturo za polnjenjeEV so Peking, Šanghaj, vzhodnoitajska provinca Jiangsu, provinca Južna Kitajska Guangdong, vzhodnokitajska provinca Shandong in Zhejiang, severnokitajska provinca Hebei, vzhodnokitajska provinca Anhui, Tianjin in centralna kitajska provinca Hubei.

Povpraševanje po EV polnilnih postajah ostaja močno, saj se na Kitajskem število električnih vozil še naprej povečuje. Imetniki kapitala, vključno s proizvajalci vozil, nepremičninskimi podjetji in telekomunikacijskimi operaterji, so pokazali veliko zanimanja za industrijo polnilnih postaj.

V juliju so Volkswagen, FAW, JAC in Star Charge ustanovili skupno podjetje, WM Motor, nastajajoči voditelj na kitajskem trgu električnih osebnih vozil,  je podpisal pogodbo z operaterjem polnilnih postaj TELD, da se osredotoči na razvoj na tem področju, še poroča poročilo.

1.avgusta sta Didi Chuxing in britanska energetska družba BP sporočila, da sta se dogovorila o ustanovitvi novega skupnega podjetja za gradnjo infrastrukture za polnjenje električnih vozil na Kitajskem, največjem svetovnem trgu električnih vozil.

Kitajska naj bi v letu 2019 prodala 1,6 milijona novih elektičnih vozil, kar je za 30% več kot v enakem obdobju lani, kaže projekcija Kitajskega združenja proizvajalcev avtomobilov.

Številke kažejo na eksplozijo infrastrukture za polnjenje električnih vozil in v industrijo bo priteklo še več kapitala za izgradnjo ekosistema za polnjenje EV, pravijo industrijski notranji strokovnjaki.

 

Vir: asiatimes.com