Volvo XC40 popolnoma električna verzija prihaja letos - E-vozila

Volvo XC40 popolnoma električna verzija prihaja letos

Prvo celotno električno vozilo znamke Volvo je skoraj tukaj.


Bilo je pred nekaj več kot letom dni, ko je Volvo objavil načrt, da bi popolnoma električni avtomobili predstavljali 50 odstotkov celotne prodaje avtomobilov do sredine naslednjega desetletja. Zdi se, da bo XC40 vodil pot, saj so predstavniki švedske znamke povedali Automotive News Europe, da bo popolnoma električna različica malega crossoverja odkrita pred koncem leta.

Ne da bi se spuščali v podrobnosti o avtu brez emisij XC40, je Volvo napovedal, da bo prvi popolnoma električni avtomobil v prodaji do leta 2020, ko bo na ulicah predviden tudi model Tesla Model 3, ki bo tekmoval z Polestarjem 2. Oba modela bosta imela veliko skupnega, saj sta oba narejena za vožnjo na isti kompaktni modularni arhitekturi (CMA), ki je bila tudi osnova za Lynk & Co 01, 02 in 03 modele. Lynk & Co je nova blagovna znamka matične družbe Geely, ki je tudi lastnik podjetja Lotus.

 

Volvo XC40, evropski avto leta 2018, bo letos elektrificiran z različico T5 Twin Engine, ki združuje 1,5-litrski bencinski motor z električnim motorjem, litij-ionsko 9,7-kWh baterijo in sedem stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Trivaljni motor z notranjim izgorevanjem je ocenjen na 180 konjskih moči in deluje skupaj z električnim motorjem, ki razvija 82 KM za skupno moč 262 KM. Z  425 Nm navora, XC40 plug-in hibrid pospeši do 100 km / h v 7,3 sekunde in doseže maksimum pri (205 km / h). Če vozite izključno na elektriko, lahko crossover doseže 54 kilometrov.

 

Volvo je razkril, da bo XC40 T5 Twin Engine vstopil v proizvodnjo v 46. tednu letos, v tovarni Ghent v Belgiji.

 

 

 

 

 

VIR: Volvo via Automotive News