Povsem nov Tesla Roadster - E-vozila

Povsem nov Tesla Roadster

Po razkritju tovornjaka Tesla v novembru 2017 je Elon Musk presenetil z povsem novim Roadsterjem. Da, Tesla Roadster se vrača in na cesti bi ga morali videti že prihodnje leto.

Zmogljivosti novega Roadsterja so res presenetljive in seveda je glavni poudarek na hitrosti, saj je Roadster v kategoriji supercar / hipercar.


Specifikacije:

0–60 mph v 1,9 sekunde (z dodatnimi potisnimi raketami SpaceX), kar pomeni da je najhitrejši proizvodni avtomobil na svetu.

0-100 mph v 4,2 sekunde.

Četrtina milje v 8,8 sekunde, ki premaga vsak drugi proizvodni avtomobil.

250+ mph najvišja hitrost.

Pogonski sklop, akumulator in notranjost:

Novi Roadster bo uporabljal tri elektromotorje – enega spredaj in dva zadaj – ki mu omogočata pogon na vsa kolesa.

Neverjetna moč je na voljo z 200-kilovatno baterijo. Streho boste lahko odstranili. In zaradi dodatne praktičnosti bo v njem prostora za štiri osebe, sicer z zelo malo prostora na zadnji strani.

Domet:

Sprva je Tesla zahteval nor doseg približno 1000 kilometrov za novi Roadster. To se je zdelo skoraj zunaj tega sveta. Vendar je Elon Musk pozneje komentiral, da je ciljni domet Roadsterja nad 1000 kilometrov, tako da je cilj še vedno toliko.

Z dosegom več kot 1000 kilometrov bo Roadster naslednjega roda leta pred katerim koli drugim električnim avtomobilom.

Cena:

Želite enega? Za rezervacijo boste potrebovali 50.000 dolarjev, osnovna cena pa bo 200.000 dolarjev. Lahko pa si eden od 1.000 ljudi, ki naroči vozilo serije Founders, ki stane 250.000 dolarjev.

Po Muskovih besedah ​​se nobeno vozilo danes ne bo moglo ujemati z Roadsterjem. Pravi, da to velja za vse vidike delovanja, vključno z vožnjo na progi.

Vir: insideevs.com