Bugatti potrdil koncept električnega vozila za leto 2023 - E-vozila

Bugatti potrdil koncept električnega vozila za leto 2023

Kot je v intervjuju za Bloomberg povedal direktor Bugattija Stefan Winkelmann, potrjuje, da ima podjetje koncept električnega vozila za leto 2023, cenovno ugodnejši od preostalega voznega parka, saj se industrija v polnem razmahu spreminja.

V zadnjih nekaj letih smo prišli do pomembnih sprememb v avtomobilski industriji. Velika podjetja vlagajo milijarde dolarjev v razvoj novih tehnologij za električne avtomobile.


Audi prihaja z E-Tronom, Mercedes z električno linijo EQ, Porsche ima model Taycan, zdaj pa smo pripravljeni na novo električno vozilo  Francoskega podjetja Bugatti, ki naj bi kmalu predstavilo svoje prvo električno vozilo.

Kot je v intervjuju za Bloomberg povedal direktor Bugattija Stefan Winkelmann, potrjuje, da ima podjetje načrte za koncept električnega vozila, ki naj bi ga začeli dobavljati v letu 2023. Prav tako trdi, da je cenovno bolj ugoden od preostalega voznega parka, ampak ta podatek pove malo, saj se cene Bugattijev gibljejo tudi čez 1 milijon evrov, torej kakšna bo cena novega vozila je težko ugibati.

Predvideno naj bi bilo vozilo za masovni trg, saj je podjetje zaradi svoje ultra ekskluzivnosti letos izdelalo le 70 avtomobilov. Ocenjujejo, da bo podjetje proizvedlo 600 električnih vozil na leto. Da bi se to zgodilo, mora podjetje oblikovati nov trg električnih avtomobilov.

 

Vir: thenextavenue