Poltovornjak Nikola Badger - E-vozila

Poltovornjak Nikola Badger

Nikola Motor Company je poleg Tesle še eno ameriško podjetje, ki je navdih za svoje ime dobilo po slavnem izumitelju Nikoli Tesli. Podjetje želi svoj delež tržišča osvojiti z električnim poltovornjakom Badger.


Zaenkrat so bile javnosti predstavljene samo “renderirane” slike poltovornjaka Badger, podjetje pa že zbira prednaročila v višini 5.000 $. Podrobno predstavitev modela Badger sicer načrtujejo v decembru 2020. Podjetje Nikola je predstavilo prototipe poltovornjakov s pogonom na vodikove celice, štirikolesnike in vodne skuterje, vendar niso proizvedli niti enega izdelka. S prednaročilom do 15. novembra bo omogočeno sodelovanje v nagradni igri za Badgerja in udeležba na predstavitvi v začetku decembra. Tako ne bo plačilo prednaročila popolnoma “zaman”.

Nikola Badger je odgovor na nevsakdanjo obliko Teslinega Cybertrucka. Ponujal bo bolj konvencionalen dizajn. Kljub temu ni bilo do zdaj predstavljenega nobenega prototipa. Podjetje Nikola je z javnostjo delilo le “renderirane” slike in pred kratkim tri fotografije. Predstavljene so bile nekatere tehnične lastnosti. Badger bo imel baterijo in vodikove gorivne celice. Baterija bo omogočala doseg 480 km, uporaba vodikovih gorivnih celic pa bo doseg podvojila. Badger naj bi ustvaril 906 konjskih moči in 1230 Nm navora. Pospeševanje do 100 km / h naj bi bilo doseženo v 3 sekundah. Proizvodnja modela Badger je planirana za leto 2022, vendar proizvajalec še ni bil izbran. Glede na to, da do zdaj podjetje dejanskih vozil še ni prodalo, lahko sklepamo, da bo do tega še dolgo trajalo ali pa sploh ne bo prišlo.

 

Povzeto po: Green Car Reports

J. R.