Polestar začel z proizvodnjo, zahvaljujoč Kitajskim ukrepom za boj proti koronavirusu - E-vozila

Polestar začel z proizvodnjo, zahvaljujoč Kitajskim ukrepom za boj proti koronavirusu

Polestar, Volvov oddelek za električna vozila, je v ponedeljek dejal, da se bo proizvodnja Polestar 2, kljub koronavirusu začela ta teden.

Podjetje je poročalo, da so njihove zdravstvene politike – kot so na primer merjenje temperature delavcev in vztrajna uporaba mask – povzročile, da so njegove ekipe s sedežem na Kitajskem poročale o nobenih primerih COVID-19.


Evropa in ZDA se še vedno pripravljajo na najslabše. Električna vozila in drugi avtomobilske proizvodnje so se ponekod začasno ustavle, da se prepreči širjenje virusa.

Volvov nadrejeni proizvajalec avtomobilov, Geely, bo izdeloval model Polestar 2 v svojem obratu v mestu Luqiao, ki se nahaja v vzhodni kitajski provinci Zhejiang. Za boj proti koronavirusu v provinci Zhejiang, ki ima skoraj 60 milijonov prebivalcev, je Kitajska zaposlila 330.000 delavcev.

Ljudska republika Kitajska uporablja javni socialni sistem za vzdrževanje javne varnosti in družbenega reda.

Zaradi strogega zdravstvenega nadzora obljuba ostane nedotaknjena. Polestar 2 bo z baterijo 78-kilovatnih ur ponudil približno 440 kilometrovdosega. DC hitro polnjenje se pojavi pri 150 kilovatih.

Launch Edition Polestar 2 bo naprodaj za 59.900 €. Po tem bo cena modelov Polestar 2 nižja in bo bližje 42.000 €.

Do konca leta 2020 bo po vsem svetu 50 do 60 maloprodajnih prostorov Polestar: 20 na Kitajskem, 25 v Evropi in 15 v Severni Ameriki. Prvi salon za prodajo Polestar v Ameriki bo v Montrealu.

 

Vir: electrek.co